Varnostna vhodna vrata
Vrata

Varnostna vrata

Varnostna vrata nam omogočajo, da svoj dom zapremo pred neželenimi gosti in si tako zagotovimo zasebnost bivanja, varnost in prijeten občutek. Ob vstopu tujca v naš dom, še posebej, če ta ni bil povabljen, se vsekakor počutimo neprijetno in v tem primeru ne gre le za strah pred odtujitvijo osebnih stvari. Izguba občutka varnosti je skrajno neprijetna za vso družino. Z varnostnimi vrati na prstni odtis občutka varnosti vsekakor ne bomo izgubili, temveč bomo prav zaradi njih dobili pristnejši občutek varnosti v lastnem domu, prav tako pa bomo dragocene osebne predmete zaščitili pred vlomilci. Morda se ne zavedamo, pa vendar so tudi vlomilci pretkani in poznajo različne vrste vrat. Ko bodo videli varnostna, se bodo umaknili daleč proč od njih in si raje poiskali lažjo žrtev. Nakup ni enostaven, saj moramo upoštevati ogromno lastnosti kovinskih varnostnih vrat, če želimo izbrati tista prava, ki so zares kakovostna. Katera izbrati, je odvisno od lastnih želja in pričakovanj, na široko pa se moramo izogniti cenenim ponaredkom, ki se sicer prodajajo kot varnostna vrata, a te funkcije žal nimajo. Odločitev za odklepanje na prstni odtis je v več pogledih izjemna. Medtem ko ključe velikokrat izgubimo, prstnega odtisa ne moremo izgubiti. Le-ta je unikaten in ga preprosto ni mogoče uganiti ali ponarediti, zato je dostop v dom brez našega dovoljenja onemogočen. Ker so vrata pogosto tista, skozi katera vlomilec vstopi v tuji dom, naj bodo varnostna, po možnosti z odklepanjem na prstni odtis. Odlična izbira so kovinska s poudarjenimi varnostnimi elementi, ki hkrati poskrbijo za odlično zvočno izolativnost.

Vhodna vrata na prstni odtis

Kako izbrati tista prava varnostna vrata?

Pri nakupu bomo morda potrebovali malce pomoči s strani prodajalca. Ne pozabimo, na trgu je ogromno ponudnikov in ponaredkov, zato moramo biti zelo pozorni na lastnosti izbranih vrat in se vprašati, ali so zares varnostna. Biti morajo kvalitetna, v prvi vrsti certificirana, sicer ne bomo deležni maksimalne stopnje zaščite. Certifikati morajo biti obvezno priloženi, sama vrata pa morajo ustrezati varnostnim standardom. Zelo pomemben je varnostni razred, saj višji predstavlja večjo varnost. Najbolje je izbrati 3. in 4. razred, saj sta oba primerna za bivalne objekte. Nadalje razmislimo, ali si želimo odklepanja na prstni odtis, ki prinaša številne prednosti. Ne bo nam več potrebno skrbeti glede ključev, po nakupovanju pa nam ne bo potrebno odložiti večje število vrečk, da bi lahko odklenili vhod. Enostavno in hitro odpiranje ter zapiranje je zelo varno, pri tem pa sami določamo, kdo ima vstop v naš dom in kdo ga nima. Za pregleden in enostaven način nadzora nad vstopi in izstopi iz objekta so varnostna vrata na prstni odtis prava izbira. Varne in enostavne rešitve vam nudimo v podjetju Pirnar. Ena izmed njih je model ALU 1860, ki ustvarja vtis sproščenosti in pozitivne energije, ločnica med dvema barvama pa je čudovit in rahlo zaokrožen lok. Kljub temu, da vedno poskrbimo za varnostno funkcijo vrat, nikoli ne pozabimo na njihov estetski videz, ki pritegne še tako zahtevno oko!

Kako pa je z izolacijo?

Pri nakupu varnostnih vrat seveda ne smemo pozabiti na toplotno in zvočno izolacijo. Sodobno oblikovani modeli imajo v notranjosti tudi več slojev toplotno in zvočno izolativnih materialov, pika na i pa so kvalitetna tesnila, zahvaljujoč katerim je uhajanje zraka in vdor vode onemogočen. Tako toplotna, kot zvočna izolacija morata biti jasno označeni na priloženih certifikatih, ki zagotavljajo kakovost. V Pirnarju se zavedamo, da se za varnostnimi vrati na prstni odtis nikoli ne smemo počutiti, kot če bi bili v zaporni celici, zato vam zagotavljamo, da se v lastnem domu ne boste počutili kot v zaporu. Varnostna vrata so namreč precej podobna klasičnim, zato med bivanjem ni prisoten občutek nelagodja. S pridihom sproščene sodobnosti nam uspeva to, kar drugim nikoli ne uspe. Naši modeli sprožajo vzdihe občudovanja, saj nobenega drugega vhoda ne krasijo tako inovativne oblike, vključno z različnimi nivoji površin, s kljukami, izmed katerih je vsaka mojstrovina zase ter z mojstrsko dovršenimi in oblikovanimi detajli. Ročno delo, dovršenih oblik in brezhibno izdelanih detajlov vas bo zagotovo navdušilo v vseh pogledih.

Varnostna vhodna vrata

Vsaka podrobnost ima svoje mesto, vsaka svoj pomen

Naša varnostna vrata so izdelana v skladu z vašimi pričakovanji, zato nam zaupajte svoje želje in pričakovanja, mi pa bomo poskrbeli za preostalo. Dragoceni materiali, visoka natančnost izdelave, odpiranje na prstni odtis, brezhibnost površin in eleganca linij dajejo piko na i vsem našim modelom. Izberete lahko poljubno dimenzijo, poljuben slog in eno od desetin oblik znotraj tega sloga, na voljo pa imate poljubne barve in obdelave površine. Si želite imeti tudi vi svojega Pirnarja? Hitro pokukajte v naše razstavne salone. Ker pri nas nič ni nemogoče, boste brez dvoma našli prav takšna varnostna vrata, kot ste jih iskali!