Toplotna črpalka cena
Ogrevanje in hlajenje

Toplotna črpalka cena

Cena, servis in vrste toplotnih črpalk za varčno ogrevanje vašega doma

Če si želite poslužiti načina gretja, ki ne onesnažuje okolja, nima negativnih učinkov na zdravje ljudi in je varčno, je prava izbira za vas toplotna črpalka. Cena toplotnih črpalk je ugodna predvsem zaradi vsakoletnega prihranka pri ogrevanju, s katerim osnovno investicijo v celoti pokrijete v približno treh letih. Ima pa toplotna črpalka, katere cena je ugodna, tudi druge prednosti, med katerimi je tudi ugoden servis toplotnih črpalk.

 

Vrste in servis toplotnih črpalk

Toplotne črpalke za ogrevanje vam omogočajo različne rešitve ogrevanja vse od talnega gretja, radiatorjev in konvektorjev do ogrevanja sanitarne vode v kombinaciji z različnimi viri toplote. V podjetju Iblo iz Ptuja vam nudimo različne vrste toplotnih črpalk:

  • Split sistemi in
  • Monoblock.

Primerjava toplotne črpalke trak vodaToplotna črpalka Split, ki se ponaša z ugodno ceno, predstavlja zares elegantno rešitev ogrevanja, saj jo zaradi njene lične, majhne in tihe izvedbe lahko postavite kamorkoli v svojem stanovanju. V primeru, da se odločate za zunanjo izvedbo te črpalke, pa je lahko postavljena tudi do 50 metrov stran od stavbe, saj je z notranjo enoto povezana s Cu cevmi. Te toplotne črpalke za ogrevanje porabljajo zunanji zrak kot vir toplote. Zahvaljujoč inverterski tehnologiji lahko tudi pri nizki temperaturi dobijo dovolj energije, saj lahko vsak 1 kWh energije spremenijo v več kot 4 kWh toplote. Konstantna temperatura ne glede na vremenske razmere je rezultat te toplotne črpalke zrak voda, saj avtomatsko poveča moč, ko je potrebno povečanje energije, in obratno. Primerjava s klasičnimi grelnimi telesi pokaže velike prednosti te toplotne črpalke. Servis toplotnih črpalk po ugodni ceni lahko izvedete v našem podjetju.

 

Toplotna črpalka Monoblock cena

Monoblock toplotna črpalka z ugodno ceno pa je druge vrste toplotna črpalka. Primerna je za stanovanja ali hiše, ki nimajo prostora za montažo notranje enote. Postavimo jo ob stavbo in vodno povezavo napeljemo direktno iz nje v notranjost doma. Največja prednost te vrste toplotnih črpalk je v tem, da imajo visoko energetsko učinkovitost. Njen LG BLDC inverterski kompresor namreč tudi do 40 % bolj varčuje z energijo kot trifazni klasični motor. Toplotne črpalke zrak voda tako omogočajo primerjavo z drugimi načini gretja, ki imajo v večini vsi veliko manjši energijski izkoristek. Poleg tega je servis toplotnih črpalk hiter in ugoden, v našem podjetju pa lahko kupite tudi klima naprave in opravite čiščenje klimatskih naprav. Naj bosta vaša izbira kvalitetna toplotna črpalka in ugodna cena!