kotne kuhinje visoki sijaj
Kuhinja

Ideje za kuhinje – sodobni oblikovni slog in edinstveni značaj

Ideje za kuhinjo so popolnoma odvisne od zahtev in potreb vsake individualne stranke. Masovno izdelane, pred-pripravljene kuhinje je mogoče dobiti v vsaki pohištveni trgovini. Industrijsko oblikovane kosovne kuhinje so lahko cenejše, a so izdelane s specifičnimi parametri v mislih in največkrat ne ustrezajo dimenzijam kupčevega stanovanja do potankosti. 3D izrisane kuhinje nudijo popolno prilagajanju pohištvene opreme ter lastnoročno izbiro postavitve elementov v prostoru.

Slovensko podjetje Kuhinje Erjavec nudi svetovanje pri izbiri ali načrtovanju nove, moderne kuhinje. Izbrana galerija kuhinj olajša zožati izbor ter lahko služi kot odskočna deska pri oblikovanju lastne kuhinje. Četudi se kupec ne odloči za nobeno izmed kuhinj v že oblikovani kolekciji, lahko posamezen element, barvna kombinacija ali dekoracija sproži domišljijo in razjasni misli. Ideje za kuhinje je mogoče realizirati s pomočjo profesionalne ekipe. Družinsko podjetje je vodilno na področju specializiranega načrtovanja kuhinje za individualne potrebe stranke.

kotne kuhinje visoki sijaj

Kuhinje s šankom prebrisano povežejo jedilnico in dnevno sobo

Kuhinje s šankom so trenutno ena izmed najbolj priljubljenih oblikovnih izbir. Kuhinjski šank, večkrat poimenovan tudi kuhinjski otok, nudi dodatno površino, ki jo je mogoče izbrati na preštevilne načine. Največkrat je šank uporabljen kot jedilna površina – služi lahko celo kot jedilna miza. Tudi, če se v stanovanju nahaja tradicionalna jedilna miza je kuhinjski šank odličen za hiter obrok. Majhna površina in lokacija v kuhinji olajša pripravo in čiščenje, zaradi česar je šank posebno prikladen za jutranji zajterk ali kratko popoldansko malico. Prav tako priljubljeno je oblikovanje otoka z veliko prehrambenega prostora. Šank lahko služi kot delovna površina, namestiti je mogoče pomivalno korito, dodatno osvetljavo ali celo pečico ter kuhalno ploščo.

Prilagodljivost kuhinjskega šanka močno prispeva k njegovi široki uporabnosti. K odločitvi za nakup pripomore tudi sam estetski izgled v prostoru. Kuhinjski otok si lahko privoščijo predvsem uporabniki, ki imajo stanovanje s tlorisom odprtega tipa – torej, vsaj relativno povezanostjo dnevne sobe ali jedilnice s kuhinjo. Otok potemtakem služi za razmejitev v velikem, odprtem prostoru. Obe sobi sta tako ločeni ena od druge, a razmejitev je bolj simbolična. Postavitev dovoljuje prijeten, tekoč pogovor, ne glede na lokacijo ali premike oseb skozi prostor.

Kotne kuhinje – odlična shrambena vrednost v majhnem prostoru

Postavitev kuhinjskega pohištva v črki L je povprečno imenovana kar kotna kuhinja. Predstavlja eno izmed najbolj standardnim in najbolj priljubljenih postavitev, ki ne gre nikoli iz mode. Medtem, ko se je v današnjem sodobnem svetu mogoče poigravati z oblikami, postavitvijo v prostoru in svetlobno vgradnjo, ostaja kotna kuhinja večna klasika. Preprostost oblike omogoča funkcionalno delovno površino in zadosten shrambeni prostor. Uporaba prostora je boljša kot v primerjavi z povprečno enojno kuhinjo.

Kuhinjske elemente je potrebno ustrezno postaviti v prostor. Pozornost je nujno posvetiti  prav kotnemu predelu, da se predalnika na nasprotnim krakih ne bi odpirala drug v drugega. Natančen izračun zamaha omarice, hladilnika ali pečice je ključen, da prepreči kakršnokoli ponesrečno loputanje ali težjo dostopnost. Pri Kuhinjah Erjavec imajo več deset-letne izkušnje z načrtovanjem bivalnih kuhinj in vedo, kako najbolje svetovati stranki, glede na njihove želje in pričakovanja.

kuhinje s šankom

Visoko kakovostne kuhinje z visokim sijajem za dolgoročno uporabo

Material lahko stranka izbere samostojno. Družinsko podjetje vedno stremi k visoki kvalitete opreme za čim bolj ugodno ceno. Glede na osebni “budget” lahko stranke zaprosijo za tako manj kvaliteten material ali izvrstno, visoko kakovostno opcijo. Predhodno načrtovanje dovoljuje izjemno fleksibilnost v obliki in materialu opreme. Po odločitvi, so izbrani elementi izdelani v roku nekaj tednov. Erjavčeva profesionalna ekipa se nato po želji loti celovitega montažnega procesa. Stranki ni potrebno skrbeti za iskanje in koordinacijo različnih delavcev in pomočnikov pri procesu vgradnje, ki se lahko sicer po nepotrebnem zavleče več tednov. Za prevoz, sestavo in vgradnjo je v celoti poskrbljeno. Po želji lahko pri podjetju svetujejo tudi glede priključitve električnih naprav in vode.

Galerija kuhinj nudi raznovrstno kolekcijo, ki olajša končno odločitev

Pri Kuhinjah Erjavec je mogoče opraviti individualno načrtovanje nove kuhinje. Stranka se lahko na neobvezujoči termin naroči kar prek spleta ali telefonskega klica. Glede na njene osebne želje je oblikovana edinstvena kuhinja s pomočjo programa za 3D oblikovanje. Ta morebitnemu kupcu omogoči lažjo predstavo o tem, kako bi končni izdelek resnično izgledal. Glede na strankin odziv je mogoče napraviti izboljšave. Zamenjati je lahko postavitev v prostoru, barvno kombinacijo, izgled držajev ali kljuk. Prav tako se stranka lahko odloči za vgradnjo svetlobnih luči. Postavitev majhnih svetil lahko olajša večerno delo nad kuhalno ploščo. Istočasno imajo lahko svetila popolnoma estetsko funkcijo – postavitev vrste lučk na rob kuhinjskega šanka zagotovi prijeten, topel izgled prostora.

Tehnično so ključnega pomena dimenzije prostora. Meritve morajo biti natančne, saj že narejenih kosovnih elementov ni mogoče popravljati, le nadomestiti z novimi – kar je lahko tako neprijetno, dolgotrajno in cenovno drago. Pozornost strokovnjaki namenijo postavitvi oken in vrat v prostoru. Ali razpon okna omejuje kakšno izmed omaric? Ali še huje – ali bo odprto okno ob prepihu zaloputnilo v kuhinjsko opremo? Prav tako ključna je postavitev  vtičnic in njihovo število. Priključek za vodo je enako pomemben. Povprečno bo načrtovalec oblikoval prostor s priključki za elektriko in vodo v mislih, po želji stranke je seveda mogoče prostor predelati.