Moderne sedežne garniture
Pohištvo Sedežne garniture

Usnjene sedežne garniture

Usnjene sedežne garniture

Usnjene sedežne garniture so vedno v modi – gre za klasiko, ki kraljuje že desetletja in ki je ne more spodriniti noben nov pohištveni trend. Usnje predstavlja brezčasno eleganco, ki se poda v vsak dom, in mu prinese dodaten pridih elegance in unikatnosti. Gre za odporen in luksuzen material, ki se ponaša z elastičnostjo in občutkom udobja. Na voljo je pestra izbira več kot 150 barvnih odtenkov, tekstur in vzorcev, ki poskrbijo, da garnitura zares ustreza željem kupca. Navadno se pri izdelavi uporablja dve vrsti usnja, navadno (Natural) ali Protecta. Slednje je zaščiteno s posebnim slojem, ki poskrbi za bolj enoten videz materiala in tudi za večjo trpežnost. Gre za izbiro, ki je primerna predvsem za družine s hišnimi ljubljenčki ali manjšimi otroci, saj so morebitne mehanske poškodbe manj opazne in se jih lažje popravi. Vsaka usnjena garnitura je unikatna in niti dve si nista enaki, saj je vsaka narejena iz različne živalske kože; to vpliva na razlike v barvi in strukturi materiala.

Moderne sedežne garniture

Kotna sedežna garnitura za vsak dom

Kotna sedežna garnitura je prepoznavna po svoji značilni obliki črke L, s pomočjo katere je mogoče znatno prihraniti pri prostoru. Na voljo je široka izbira različnih velikosti in stilov, pri čimer je potrebno izpostaviti retro variante, ki v vsakem domu pričarajo občutek klasičnega italijanskega sloga. V kolikor gre v dnevni sobi za nekonvencionalne dimenzije oziroma je na voljo zelo omejena količina prostora, je najboljša rešitev prilagojena garnitura po meri. Primerna je tudi za vse, ki si želijo imeti v svojem domu nekaj popolnoma unikatnega, pa naj si gre za neobičajno barvo ali inovativen stil. Kotna sedežna garnitura se vse pogosteje uporablja tudi v poslovnem svetu, saj predstavljajo udoben in manj formalen kotiček za poslovne sestanke ali razgovore. Ne glede na to, ali stoji v bivalnem ali poslovnem okolju, pa je kotna garnitura lep in udoben okras vsakega prostora.

Kotne garniture

Trosed, dvosed ali fotelj?

To, kakšna postavitev je najbolj primerna, je odvisno predvsem od velikosti sobe in obstoječe razporeditve pohištva. Opremljanje doma vedno zahteva veliko meritev in natančen razmislek o tem, kako najbolj optimalno izkoristiti prostor, še posebno če ta ni največji. Če imamo opravka z le par kvadratnimi metri, se najbolje obnesejo linerarne garniture, dvosedi in trosedi. Sploh trosed je priljubljena izbira, ki pogosto omogoča tudi raztegljivo posteljno funkcijo. Ta navadno pride prav ob družinskih obiskih. Ležišče se lahko kosa s spanjem na običajni postelji, skrivnost pa se skriva v njegovi sestavi, ki je vzmetena ali pa izdelana iz poliuretanske pene. V kolikor imamo na voljo malce več prostora, je priljubljena odločitev klasična kotna garnitura. Ponuja veliko sedalne površine in hkrati modularno postavitev, ki omogoča velike prilagoditve, v kolikor le imamo kako prostorsko omejitev. Smiselno je premisliti tudi o postavitvi v obliki črke U. Celotno odločitev si lahko olajšamo s pomočjo računalniških 3D izrisov. Z vizualno predstavitvijo lažje presodimo, katera izbira je prava.

moderna sedežna garnitura

Vzdrževanje in čiščenje

Načeloma je usnje precej trpežen material, ki se prilagaja obliki telesa in je kot tako zelo udobno. A če material ni kemično zaščiten s posebno zaščitno plastjo, to pomeni, da je sedežna garnitura bolj vpojna in občutljiva kot bi bila sicer. Mokre madeže je potrebno čim prej popivnati s papirnatimi brisačami ali suhimi krpami, da se tekočina ne vpije v material. Pri odstranjevanju se uporablja nevtralno milo in vodo, ki pa ne sme preveč prepojiti garniture. Dlje kot čakamo, težje bo madež odstraniti. Za splošno vzdrževanje se priporoča uporaba navadne vlažne krpe, s katero površino kavča preprosto obrišemo, potem pa posušimo z mehko in suho krpo. Površino lahko tudi previdno krtačimo z mehko ščetko. Usnjene garniture ne smemo neposredno izpostavljati vročini, močnim grelcem, radiatorjem ali bližini sušilca za lase. Tudi sonce lahko povzroči manjše spremembe v izvirni barvi.

Moderne usnjene sedežne garniture po naročilu

Vsi modeli modernih garnitur se ponašajo z zagotavljanjem vrhunskega udobja, k čimer doprinesejo različne funkcije. Gre za anatomsko oblikovano oblazinjenje, prilagodljive hrbtne naslone, masažne funkcije in druge možnosti. Različni mehanizmi so namenjeni za zagotavljanje popolne sprostitve ali pa optimalno izkoriščanje prostora. Sedežne garniture po naročilu so odlična rešitev, če si želite unikatnega modela s točno tistimi funkcijami, ki jih potrebujete, hkrati pa se morda soočate še s prostorsko stisko ali pa zahtevnimi željami glede barve, oblike ali velikosti modela. Rezultat vam bo pisan na kožo. Usnjene sedežne garniture predstavljajo krasen okras v dnevni sobi, k čimer prispevajo sodobni trendi oblikovanja, ki inovativno zrejo v prihodnost. Na tak način združujejo tradicijo in hitro napredujočo se tehnologijo, rezultat pa je kvalitetno izdelana garnitura, ki bo še dolgo kljubovala zobu časa.