Ogrevanje in hlajenje

S kakovostnim prezračevanjem do zdravja

Prezračevanje v stanovanju Airabela

Prezračevalni sistemi za stanovanja Siku so namenjeni zagotavljanju optimalne prezračenosti vašega stanovanja v vsakem trenutku. Tako se vam ne bo več treba ukvarjati z nenehnim načrtovanjem prezračevanja in odpiranja oken. Rekuperator bo namreč poskrbel za to, da se bo prezračevanje izvajalo avtomatsko ves čas. Pri tem bodo vsi prostori vedno optimalno prezračeni.

Cena lokalnega rekuperatorja je pri tem nekoliko nižja, kot če posežemo po centralnem sistemu za prezračevanje. Je pa prezračevanje prek centralnega sistema še nekoliko bolj učinkovito. Njegova izvedba pa zahteva določene pogoje, ki jih mora prej izpolnjevati vaše stanovanje.

Prezračevanje s prezračevalnimi sistemi za stanovanja Siku omogočajo, da bo raven vlage v prostorih vedno na optimalni ravni. Tako ne bo prihajalo do nastanka plesni, ki ima lahko usodne posledice tako na izgled samega stanovanja kot tudi na zdravje in počutje ljudi, ki se v njem nahajajo. Treba je vedeti, da povišana vlaga v stanovanju povzroča slabše počutje, glavobol, slabšo koncentracijo in utrujenost.

Prezračevanje z rekuperatorjem Siku zagotavlja zmanjšanje toplotnih izgub na najnižjo možno raven. Hkrati poskrbi za to, da je zrak, ki vstopi v stanovanje, kar najbolj čist in brez dodatnih primesi.