ravne strehe
Ravne strehe

Ravna streha za maksimalno prostorsko izkoriščenost

Ravna streha vaš objekt ščiti enako kot običajne strehe, njena prednost pa je maksimalna prostorska izkoriščenost. Lahko jo ozelenite, uporabljate namesto terase in za preživljanje prostega časa, pri tem pa ne izgubljate prostora, kot je to običajno v mansardah in vedno imate možnost postavitve dodatne etaže. Kljub temu, da gradnja ravne strehe zahteva več znanja, pa so izvedba, material in kritina za ravne strehe cenovno enako dostopni.

Gradnja ravne strehe zahteva znanje in strokovnost, da se prepreči puščanje

Gradnja ravne strehe zahteva veliko znanja. Ker je streha močno izpostavljena različnim vplivom, lahko ob nepravilnem načrtovanju pride do poškodb in negativnih posledic. Izvedba ravne strehe je odvisna od prostorov, ki jih pokriva, pri konstrukciji pa je potrebno upoštevati tudi raztezanje in krčenje le te. Če ravna streha pokriva stanovanjski del objekta je potrebna tako vodotesnost kot toplotna izolacija, gradnja ravne strehe pa je lahko izvedena tudi brez toplotne izolacije, če ta ne pokriva bivalnih prostorov. Ravna streha je lahko pohodna ali nepohodna. Kot že ime pove, je pohodna ravna streha namenjena aktivni uporabi, rekreaciji, sušenju perila, druženju, nepohodna pa se ne izkoriščajo za različne aktivnosti in so dostopne zgolj vzdrževalcem. Gradnja nepohodne ravne strehe se razlikuje od pohodne, kar je pomembno, saj bi uporaba nepohodne strehe za aktivno preživljanje prostega časa streho hitro poškodovalo. V kolikor pa iz katerih koli razlogov že pride do poškodbe vaše in puščanja, se obrnite na strokovnjake podjetja ILD Slovenija in z veseljem vam bomo pomagali.

Vas zanima več? http://opremazadom.com/zascita-ravne-strehe

ravne strehe

Kritina za ravne strehe mora biti iz ustreznih materialov

Prav tako kakor običajne strehe mora tudi ravna streha objekt ščititi pred vlago, vročino in drugimi vremenskimi vplivi. Kritina za ravne strehe pomeni hidroizolacijo, a ni enaka običajnim kritinam. Če se odločate za ravno streho, je najpomembnejša strokovna izvedba in ustrezno izbrana kritina za ravne strehe. Da streha ne pušča je potrebno izvajati tudi vzdrževanje, vseeno pa lahko pride do težav, zato strokovnjaki ILD Slovenija vašo kritino za ravne strehe pregledamo dvakrat na leto in morebitno škodo odpravimo.  Ravna streha običajno ne pušča na mestu, kjer z notranje strani opazimo zamakanje, zato je delo najbolje prepustiti nam. Z ustrezno opremo bomo poskrbeli za sanacijo in sušenje, da bo streha kot nova.