polikarbonatna kritina
Gradbeni materiali Polikarbonatne plošče

Prozorna streha iz lexan polikarbonatnih plošč

Prozorna streha ni le funkcionalna, je tudi moderna in krasna na pogled

Prozorno streho iz polikarbonatnega stekla je kot kritino mogoče uporabiti za različne namene in potrebe, saj omogoča izjemno raznoliko vgradnjo. V prvi vrsti je zelo zaželena za prekrivanje nadstreškov za avto, saj so polikarbonatne strešne plošče zelo močne in jim toča ne more do živega. Prenesejo veliko težo – tudi debela in težka snežna odeja iz mokrega snega, ji ne more škodovati. Prav tako so izjemno odporne na sončne žarke, saj imajo na zgornji in spodnji strani UV zaščito, ki ne prepušča nobenega sevanja, zato jih tudi sončna pripeka ne uniči. Ostali materiali s časom ne morejo več kljubovati vlagi in vročini, na njih se pojavijo razpoke, kritine pa počasi propadejo. Ravne polikarbonatne plošče pa vsem vremenskim neprilikam učinkovito kljubujejo dolga leta ter imajo tudi najdaljšo življenjsko dobo. Najdete jih lahko skorajda povsod. Iz njih so narejeni avtomobilski nadstreški, zimski vrtovi, pregradne stene, rastlinjaki, svetlobne kupole, vrtni paviljoni –  prekriti so vrtovi namenjeni posedanju pred hišo, nadstreški nad vhodi, uporabljajo se v kmetijstvu, industriji, vidite jih lahko tudi v športnih dvoranah, prodajnih centrih in še na mnogo drugih lokacijah. Zaradi visokega indeksa prepuščanja svetlobe je prozorna streha zelo zaželena kritina, poleg tega je tudi izjemno lahka v primerjavi s steklom ter enostavna za rokovanje in obdelavo.

poli karbonaten nadstrešek za avto

Lexan polikarbonatne plošče so antistatične in zagotavljajo dobro zaščito

Če potrebujete antistatično zaščito, so več kot odlične lexan polikarbonatne plošče, ki zadoščajo ESD kriterijem. To so kriteriji, ki zaščitijo elektronsko opremo pred razelektritvijo in se v industriji pogosto uporabljajo za zaščito strojev in raznih občutljivih aparatov. Nepogrešljive so v različnih panogah. Vsakodnevno jih uporabljajo v gradbeni, elektronski, obrtni, strojni, transportni in celo v letalski industriji. Za lexan polikarbonatne plošče se večinoma uporabljajo brezbarvna in dimljena polikarbonatna stekla, saj morajo nuditi dober pregled nad aparaturami katere morajo maksimalno zaščititi. Njihove debeline so različne, vse pa so vedno dosegljive kar vedo naše zveste stranke. Tako kot ostale, so tudi lexan polikarbonatne plošče izjemno močne, ne rumenijo, kot se to dogaja z ostalimi prozornimi plastičnimi materiali in imajo dolgoletno garancijsko dobo v primeru razbitja. Ker so zelo lahke in enostavne za rokovanje, je njihova montaža nezahtevna, delo z njimi je prijetno in običajno hitro zaključeno. Brez težav jih lahko prilagodite tudi na ukrivljene konstrukcije saj so zelo fleksibilne. Prozorna streha, narejena iz polikarbonatnega stekla je idealna za zastekljevanje dvorišč in zimskih vrtov, saj prepušča najvišji možni odstotek svetlobe, poleg tega pa je čudovita na pogled in v zadnjih letih zelo iskana. Pod prozorno streho iz polikarbonatnih strešnih plošč, lahko posedate tudi v deževnem vremenu, kljub temu pa boste dobili dovolj svetlobe, da boste lahko prebrali časopis ali kakšno dobro knjigo.

Trdne, ravne polikarbonatne plošče popolnoma nadomestijo steklo

Polikarbonatno steklo je zelo zanesljivo, saj je njegova udarna trdnost izjemno velika. Če razmišljate o menjavi kritine nadstreška, morda želite na novo prekriti balkon ali teraso, potem ni slabo, da se z mislimi ustavite pri polikarbonatnih strešnih ploščah. Dolga leta so se strokovnjaki trudili, da bi iznašli trpežen, močan in lahek material, ki bi imel širok spekter uporabe in bi nadomestil težko in občutljivo steklo. Ker je material tudi odporen na temperaturna nihanja, na izjemno nizke in visoke temperature ter ima visoko udarno trdnost, so iznajditelji polikarbonatnega stekla dosegli kar so želeli in celo še več. Tako arhitekti kot načrtovalci, ki se pri svojem delu srečujejo z različnimi materiali, radi posežejo po njem in ga vključijo v svoje projekte. Ravne polikarbonatne plošče pogosto uporabijo za pregradne stene v objektih, kjer se vsakodnevno giblje velika frekvenca ljudi. Ne le zaradi svetlobne prepustnosti, temveč predvsem zaradi varnosti, ki mora biti pri velikih množicah vedno na prvem mestu. Pogosto se pri ljudeh pojavlja dilema koliko slojev naj ima prozorna streha nad vhodom ali avtomobilski nadstrešek. Vedeti morate, da so večslojne ravne polikarbonatne plošče izjemno dober izolator, saj se med posameznimi plastmi nahaja zrak. Te so več kot odlične za gradnjo rastlinjakov ali zimskih vrtov. Enoslojne pa so primernejše za objekte, kjer vzdrževanje temperature ni tako pomembno. To so na primer razni nadstreški.

polikarbonatna kritina

Naša ponudba ne zajema le polikarbonatne plošče

Če malce pobrskate po spletu, boste na naši strani našli čudovite izdelke iz polikarbonatnega stekla, ki popestrijo in polepšajo okolico doma. V ponudbi imamo vrtne rastlinjake, s pomočjo katerih boste lahko vzgajali svoje pridelke dolgo v zimski čas. Zaradi kakovostnega materiala in izdelave, le ti nudijo rastlinam optimalne pogoje za rast. Imate velik vrt oz. dvorišče? Elegantni vrtni paviljoni z močnimi in težkimi okvirji ter prekriti s prozornimi strehami so praktično neuničljivi. Zaradi močne konstrukcije in kritine lahko le-ti čez zimo ostanejo zunaj, saj jim neugodne vremenske razmere ne morejo škodovati. V primeru, da paviljonu želite dodati mreže proti komarjem ali zavese, jih lahko naročite pri nas. Obesiti jih je mogoče takoj, saj imajo ti poleg vgrajenega sistema žlebov in odvodnjavanja, pripravljena tudi vodila zanje. To je le nekaj artiklov, ki jih boste našli v naši ponudbi. Če vas zanimajo podrobnosti nam pišite, lahko pa se v našem podjetju oglasite. Veseli bomo vašega obiska.