Pametne hiše
Gradnja

Pametni domovi – naslednjo stopnjo kvalitete bivanja omogočajo pametne hiše?

Kako si vi zamišljate življenje v pametnem domu? V Hišah Marles menimo, da je prihodnost v kvalitetnem bivanju, praktičnosti in okolju prijazni gradnji, zato smo si zamislili pametno hišo, ki daje optimalne pogoje za bivanje ter je sočasno najbolj varčna skozi čas. Njena prednost je v izolaciji, prezračevanju in možnosti izkoriščanja naravnih virov. Gradnja pametne hiše sledi načelom trajnosti in tako omogoča energetsko varčno, zdravo in brezskrbno bivanje. Naše pametne hiše načrtujemo tako, da poskrbijo za vaše potrebe in imajo vgrajene inteligentne sisteme, ki omogočajo nadzor nad varnostjo, televizijo, audio in video napravami, internetom, telefonom in osvetljavo.

 

Kakšno je življenje v pametni hiši?

Z eno besedo – brezskrbno. Osnovni namen gradnje pametnih hiš je izboljšanje kakovosti življenja. Pametna hiša je topla, suha, z več naravne svetlobe. Je cenejša za vzdrževanje in ima izredno nizke stroške ogrevanja hiše in sanitarne vode. Zaradi svojih karakteristik je udobna, varna in zdrava za bivanje, hkrati pa prijazna do okolja. Naše pametne hiše so načrtovane tako, da dom lahko uporabljamo 24h/dan. Kaj to pomeni? Pametne hiše imajo večnamensko zasnovo, kar pomeni da bo vsak pametni dom v grobem ločen na stanovanjski in poslovni del. Pametne hiše tako omogočajo kakovostno bivanje in preživljanje prostega časa, obenem pa so v koraku s časom in dopuščajo delo od doma.

 

Pametne hiše

 

Pametne inštalacije v hiši

Namen vseh sistemov pametne hiše je, da služijo vašim potrebam in vam omogočijo brezskrbno bivanje. To pomeni, da inštalacije v hiši nadzorujejo parametre, ki vplivajo na vaše počutje. Ti sistemi so izkoriščanje energije iz obnovljivih virov, skrb za ustrezno temperaturo prostorov, dovajanje svežega in odvajanje predihanega zraka iz notranjosti. Da vse inštalacije v hiši delujejo optimalno, je treba pametne hiše načrtovati premišljeno in se posvetiti tudi detajlom. Pomembno je, da človek inteligenco in znanje uporabi sebi v prid tako, da ima nižje stroške vzdrževanja in upravljanja. Zakaj bi se ukvarjali z izklapljanjem in vklapljanjem centralne kurjave, za zračenje odpirali okna, nameščali razvlažilnike ali vlažilce in bili preokupirani z lastnim domom, če za vse to lahko poskrbijo pametne inštalacije v hiši.

 

Pametne hiše načrtujemo v sodelovanju s številnimi podjetji – Prebojni gospodarski dosežek Dom24

Dom24 je prvi projekt, ki zajema gradnjo pametnega doma prihodnosti za udobno in zdravo bivalno okolje. Projekt združuje tehnološke rešitve 12 slovenskih podjetij. Dom 24h se gradi v Mariboru na sedežu podjetja Hiše Marles. Večina gradbenih, montažnih in integrativnih del bo zaključenih letos, v naslednjem letu pa bomo dodali dobila še vse pametne inštalacije v hiši. Dom24 je na velikem panoju na ogled postavljen na ploščadi pred vhodom v stavbo GZS v Ljubljani.