Sistemi pametne hiše
Elektroinštalacije

Pametne hiše

Pametne hiše upravljajo inteligentne inštalacije

Sistemi pametne hišeV modernem bivalnem okolju je vse več električnih naprav in sistemov, ki se med seboj razlikujejo glede na električno napajanje, upravljanje in delovanje. Ker so električne inštalacije postale preobsežne in skoraj neobvladljive, se je pojavila potreba po novih, pametnejših inštalacijah, ki so v hiši prevzele nadzor in komunikacijo nad električnimi napravami.

Pametne inštalacije so v bistvu sklop različnih podsistemov, ki poskrbijo za številna vsakodnevna opravila, na primer za nadzor nad razsvetljavo, ogrevanjem, avdio-video sistemi ali tehničnim varovanjem. Sistemi pametne hiše pri tem uporabljajo preizkušeno in dovršeno tehnologijo za izboljšanje in poenostavljanje vašega bivanja. Glavne prednosti, ki jih sistemi pametne hiše prinašajo uporabniku, so večje udobje, varnost in prihranek energije.

 

Sistemi pametne hiše poskrbijo za udobje, varčnost in varnost

Ko se odločimo za pametno hišo, zagotovo lahko računamo na prihranek. Pametna hiša lahko pripomore tudi k do 30 odstotkov nižjim stroškom. Čeprav je naložba v pametne inštalacije za približno 30 odstotkov dražja od naložbe v klasične inštalacije, pa se ta razlika povrne že v nekaj letih. Poleg tega lahko prihranimo tudi pri vgradnji pametnih inštalacij, saj je projektiranje električnih inštalacij lažje, polaganje električnih vodnikov pa enostavnejše.

Tri glavne prednosti, ki vam jih ponujajo sistemi pametne hiše, so udobje, varčnost in varnost. K tem lahko dodamo še možnost oddaljenega upravljanja ter možnost izbora in nadgrajevanja po sklopih. Za uporabnika pametne hiše je na prvem mestu zagotovo udobje, saj pametne inštalacije poskrbijo za številna vsakodnevna opravila. Prav tako k večjemu udobju pripomore tudi enostavnost upravljanja s sistemom. Sistemi pametne hiše so namreč enostavni za upravljanje. Pametno hišo lahko upravljate preko tabličnega računalnika, osebnega računalnika, zaslona, ki je občutljiv na dotik, ter s pomočjo GSM prenosnega oz. pametnega telefona.

Inteligentna hiša pa obenem zagotavlja tudi visoko stopnjo varnosti pred nepovabljenimi gosti, saj nas bodo pametne inštalacije o njih obvestile. Senzorji bodo v nadzorovanih prostorih namreč zaznali gibanje, sistem pa nam bo na mobilni telefon posredoval glasovno ali SMS-sporočilo.

So na vašem seznamu opravil adaptacija hiše, prenova elektroinštalacij, namestitev prenapetostne zaščite ali strelovoda? Potem je Elektro Pečaver pravi naslov za vas. Vaš dom bomo pregledali, vam strokovno svetovali ter izvedli vsa potrebna dela oziroma popravila. Nudimo celovite eletro storitve za vse namene. Še zlasti pa je prenova elektroinštalacij nujna, kadar je v načrtu adaptacija starejše hiše. Obiščite nas. Vabljeni.

Sistemi oz. inštalacije pametne hiše