Ograje

Pripravljeni na vroče poletne dni s svojo novo kasetno tendo za teraso

Tenda za teraso je odlična zaščita pred soncem

Tenda, katere sinonim je tudi senčnik, je pripravna zaščita pred soncem. Za razliko od pergol omogoča, da se jo zloži in s tem pospravi, ko je ne potrebujemo. Narejena je iz raznih vrst tkanin, ki so lahko enobarvne, dvobarvne, vzorčaste, potiskane ipd.

 

Tende imajo v sebi element poletja

Lep spomin na dvobarvne tende, kjer se izmenjujejo črte rumene in rdeče, modre in bele, temno in svetlo zelene ter mnogih drugih barvnih kombinacij, prikličejo male mestne trgovinice poleti, kjer se pod senco skriva dozorelo sadje, zraven pa bel hladilnik, ki skriva slastne sladolede. Ali pa gostilnice, ki ne glede na vreme odprejo svoja „vrata“, in vabijo, da prisedemo v hladno senco ter se temeljito odžejamo. Res ni nenavadno, da nas tende tako močno spominjajo na poletje.

Marsikdo si omisli tendo na svojem vikendu, zelo pogosto jih vidimo na terasah obmorskih apartmajev, kjer je vročina skupaj z žgočim soncem po eni strani dobrodošla in po drugi nadležna. Tenda za terase je tako čez dan spuščena, da preprečuje sončnim žarkom vstop v stanovanja, zvečer pa jo nekateri pospravijo, da ne ovira pogleda na jasno zvezdnato nebo. Morda je eden vaših najljubših poletnih spominov ravno pogled na spuščeno babičino tendo, ki se barvo ujema z njenimi vedno skrbno negovanimi in bujno cvetočimi pelargonijami.

Tende kot zaščita pred soncem

To je njihova primarna naloga, razlog za marsikoga, da si omisli svojo. A zaščita pred soncem pomeni več kot le zaščito pred opoldansko pripeko. Sonce poleg vidne svetlobe in toplotne oddaja tudi elektromagnetno sevanje, katerega del je ultravijolična svetloba. Predolga izpostavljenost sploh močnemu soncu lahko škoduje naši koži in očem. Platno, ki ne prepušča UV svetlobe, nam tako poleg sence nudi tudi nekaj dodatne zaščite.

 

Dežuje, brž, zvij tendo na balkonu

Poletna nevihta. Slišijo se prve dežne kapljice. Hitro, hitro, preden se spremenijo v debele deževne kaplje. Treba je zviti tendo, preden se zmoči. Če je tenda iz tkanine, ki prepušča vodo, tako z zanimanjem opazujemo natakarice in natakarje, ki za trenutek opustijo svoje redno delo, ter hitijo zapirati senčnike in tende.

Če imamo tendo za balkon na vikendu, naslednji dan pa se že odpravljamo domov, še posebej ne želimo, da se zmoči. Ker če se, je treba počakati, da se posuši, preden jo potem spet zvijemo. Ne želimo namreč tvegati, da se zaradi vlage začne nabirati plesen, ki nam bo vsekakor zagrenila naslednji obisk. Ena izmed rešitev je izbira vodoodporne tkanine. Tako se lahko po svoji želji odločite ali boste tendo hiteli zvijati ob prvih znakih dežja, ali pa vas bolj mika, da bi ob poletnem deževju posedeli na svežem zraku.

 

Kasetne tende za terase v sodobni in naravni eleganci

Pri podjetju Senčila Rus najdete raznolike kasetne tende za terase in balkone. Značilnost serije QUBICA LIGHT so čiste linije, brez odvečnim elementov. Montirajo se lahko tako na zunanjo steno kot na strop, s čemer se zagotovi največji možen naklon. Kombinira se jo lahko v štirih različnih barvah, kot pa pove že ime samo, zagotavlja tudi vir lastne svetlobe z vgrajenim LED trakom.

Naslednja serija je QUBICA PLUMB se s svojo kvadratno škatlo, kamor se tendo pospravi, izvrstno ujame s sodobnim arhitekturnim dizajnom objektov. Takrat, ko tenda ni v uporabi, tako še vedno prefinjeno ostaja v sožitju z zunanjim videzom stavbe.

Zadnja v sklopu serij QUBICA je QUBICA FLAT. Kot njene predhodnice, veliko daje na svoj videz, tudi ko tende ne uporabljamo. Želi se integrirati v sodobno arhitekturo in ji na ta način podati svoj kompliment. A v nasprotju s prejšnjima serijama, ima večjo željo pokazati svojo osebnost. Želi se pokazati z barvami, zato omogoča obojestransko barvitost kasete.

Zadnja v sklopu štirih je kasetna tenda DOMEA, ki je bila oblikovana s strani italijanskega industrijskega oblikovalca in arhitekta Robbya Cantaruttija. Njegovo delo je priznano tudi na širši mednarodni sceni. Poznan je po združevanju svojih dveh strasti – narave in arhitekture, preplet teh dveh elementov pa je zelo dobro viden tudi pri samem dizajnu tende DOMEA. Z manj strogimi, mehkejšimi in zaobljenimi linijami, se odmika od moderne elegance in resnobnosti prejšnjih serij. S tem nagovarja ljudi, ki jim je bližje organsko oblikovanje, in se bolj sproščeno počutijo obkroženi z naravnimi oblikami.

Vaša nova kasetna tenda po konkurenčni ceni Senčil Rus se prilagaja različnim okusom in željam. Vse tende v omenjenih serijah so brez PVC-ja, stranke pa lahko izbirajo med različnimi dolžinami in širinami senčil. Možna je vgradnja elektromotorja, ki zagotavlja upravljanje tende brez ročnega navijanja. Kakovostna senčila se ponašajo z močnim in trpežnim ogrodjem, zanimivim dizajnom ter pestro izbiro tkanin za kaseto. V kolikor obstaja potreba po nadstandardnih merah, je pri Senčilih Rus poskrbljeno tudi za izdelavo kasetnih tend po meri.