Ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje s toplotno črpalko

toplotne crpalke buderusOgrevanje s toplotno črpalko je dobro za naše okolje

Ogrevanje s toplotno črpalko je okolju prijazno in še posebej odlično za ogrevanje sanitarne vode. Zato je ta način ogrevanja vse bolj popularen med investitorji. Obstajata dve opciji ogrevanja s toplotno črpalko. Lahko se odločite, da boste ogrevali celotno hišo ali pa le za ogrevanje sanitarne vode. V obeh primerih boste potrebovali poseben bojler za sanitarno vodo. Ne glede na to, za kateri način ogrevanja s toplotno črpalko ste se odločili, boste v naslednjih letih prihranili za celotne stroške investicije in še več. V naši trgovini vam nudimo vse potrebno za katerikoli način ogrevanja. Če vas zanima ogrevanje s peleti, ogrevanje na plin, ogrevanje na elektriko ali solarno ogrevanje, ste toplo vabljeni.

Ogrevanje s toplotno črpalko podpira trajnostni razvoj

Ogrevanje s toplotno črpalko je ogrevanje z neusahljivim virom energije, ki okolje obremenjuje le minimalno. Zato gre za ogrevanje, ki je v skladu s trajnostnim razvojem. Če se odločite za ogrevanje sanitarne vode na ta način, bo vaša voda topla, dokler bo prisotna moč sončeve energije. Ta energija, ki je uskladiščena v kamninah, zraku, zemlji in vodi bo poskrbela za ugodno ogrevanje vaše sanitarne vode. Vaš bojler za sanitarno vodo bo ves čas poln tople vode, vi pa boste s tem imeli le majhne stroške. Čisto zastonj pač ne gre, saj toplotna črpalka potrebuje nekaj električne energije, da se bo zagnala in ogrela vaš bojler s sanitarno vodo.

Samo bojler s sanitarno vodo ali celovito ogrevanje?

Odločitev o tem, ali boste ogrevanje s toplotno črpalko uporabili za celotno hišo ali le za bojler za sanitarno vodo, boste morali sprejeti vi. Če bo vaša odločitev le v prid ogrevanju sanitarne vode, za hišo pa si boste omislili ogrevanje s peleti ali ogrevanje na plin, boste vseeno veliko prihranili. Seveda pa boste vsekakor delovali v skladu s trajnostnim razvojem, kar je dandanes ob vse večjem onesnaževanju našega planeta zelo pomembno.