Ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje s peleti

Ogrevanje s peleti je naravno, moderno in cenovno ugodno

Ogrevanje na pelete je ugodnoOgrevanje s peleti oziroma z biomaso je v zadnjem desetletju eden najbolj priljubljenih načinov ogrevanja, ki je v velikem porastu. Ta tip kurjave ni le ekološko zelo sprejemljiv, saj pelete izdelujejo iz odpadnega lesa, ampak je tudi cenovno zelo ugoden, saj je poleg ogrevanja s toplotno črpalko in ogrevanja z drvi ali sekanci to ogrevanje najcenejše. Ogrevanje s peleti je tako poceni ogrevanje za uporabnika kakor tudi za okolje. V naši trgovini, kjer vam tudi z veseljem svetujemo, vam nudimo vse za solarno ogrevanje, ogrevanje na olje, električno ogrevanje, ogrevanje na plin in še kaj. Vedno smo tudi pripravljeni pomagati z nasvetom pri odločitvi, kateri način ogrevanja je za vas najbolj primeren.

Ogrevanje s peleti je za marsikoga idealen način ogrevanja

Vse več investitorjev se odloča za vgradnjo kamina na drva, kar kaže na to, da je tudi modernemu človeku živi ogenj močno pri srcu. Nekatere stvari se pač od pradavnine do sedaj niso spremenile. Ogrevanje s peleti je s tega stališča odličen kompromis, saj z njim dobite moderno in poceni rešitev ogrevanja, obenem pa v svojo hišo vnesete naravni plamen ognja. Čiščenje peči na pelete je zelo enostavno in za pogorelimi peleti ostane le zelo malo pepela. Ekološko gledano lahko ogrevanju s peleti parirata le še ogrevanje s toplotno črpalko in solarno ogrevanje.

Solarno ogrevanje je super ekološko ogrevanje prihodnosti

Čeprav solarno ogrevanje v tem trenutku še ni tako množično, kot je denimo ogrevanje s peleti, gre pri tem tipu ogrevanja gotovo za rešitev, ki ima še najsvetlejšo prihodnost. Čez sto let ali več bo kombinacija solarnega ogrevanja in toplotne črpalke glavna opcija, če ne kar predpisan način ogrevanja.

Ogrevanje na olje je zelo trdno zasidran sistem ogrevanja

Ogrevanje na olje je bil pred desetletji poleg ogrevanja na drva gotovo najbolj množičen sistem ogrevanja. Danes je ogrevanja na olje sicer vse manj, vendar ta način ogrevanja še zdaleč ni preživet. Mnogi investitorji nanj še vedno prisegajo, saj je pri ogrevanju na olje zelo malo dela z vzdrževanjem in čiščenjem.