peleti smreka 15kg
Ogrevanje in hlajenje

Ogrevanje na pelete za vaš prihranek

peleti smreka 15kg

Ogrevanje na pelete je eden izmed načinov kako ogreti hišo ali prostor, v katerem bivamo. V Sloveniji je še vedno najpogostejši načini ogrevanja kurilno olje, zemeljski plin in drva. Zaradi vse višjih cen energentov kurilnega olja in plina se vsi sprašujemo, kako znižati stroške ogrevanja, zato je vedno bolj priljubljeno ogrevanje na pelete. V našem podjetju EVJ Elektroprom prodajamo in montiramo vse vrste peči na lesno biomaso (ogrevanje na pelete, sekance ali drva) za ogrevanje prostorov in sanitarne vode. Lesno biomaso delimo na tri različne oblike, to so polena, sekanci in peleti. Smreka je še posebej priljubljena. Imajo predpisano sestavo (debelina 6-8mm, dolžina 10-30mm), energetsko vrednost ter obliko, zaradi česar so peleti iz smreke idealno gorivo za avtomatizirane sisteme. Povprečna poraba peletov na dan naj bi bila ena vreča peletov. Smreka naj bi bila najboljša.

Povezava do spletne trgovine:

Prodaja peletov, ki so okolju prijazni

Ogrevanje na pelete je pomembno zato, ker kakovostni peleti iz čiste smreka ali drugega lesa, ne vsebujejo nobenih kemičnih premisij in nesnag, to pa pomeni, da pri izgorevanju nastane zelo malo pepela, peč pa očistimo enkrat tedensko ali mesečno, odvisno od intenzivnosti kurjenja. Danes na trgu lahko zasledimo zelo pestro prodajo peletov, ti pa so odvisni od vrste in kakovosti lesa, iz katerega so narejeni. Ne glede na material peletov – smreka ali kakšen drugi – so vsi na voljo v različnih pakiranjih, večina v vrečkah po 15 kg. Na voljo pa so tudi big bag vrečke ali pa v razsutem stanju. Povprečna poraba peletov na dan naj bi vaše stroške ogrevanja prepolovila.

Prodaja peletov ima številne prednosti

Za ugodno ogrevanje prostorov je ogrevanje na pelete odlično. Vsi peleti, smreka še posebej, so odlično kurivo, njihovo izgorevanje pa čisto in okolju prijazno. Peleti imajo visoko kurilno vrednost, enostavna prodaja peletov, dobava in skladiščenje pa dokazujejo, da so peleti najboljše kurivo na trgu za avtomatske kotle. Delovanje ogrevanja na pelete oziroma peči na lesno biomaso je popolnoma avtomatizirano, peči pa so nezahtavne za vzdrževanje.