nerjavni dimniki
Dimniki

Nerjavni dimniki: cena inox dimnika in njegove prednosti

Nerjavni dimniki (inox) so postali v zadnjih letih močno razširjeni. V primerjavi z drugimi vrstami obstaja ogromno prednosti, s katerimi se lahko pohvali nerjavni dimnik (rostfrei). Cena inox dimnika je ugodna že ob samem nakupu, še bolj pa zaradi dejstva, da imajo nerjavni materiali nadpovprečno dolgo življenjsko dobo, s čimer je posledično povezano zelo dolgo garancijsko obdobje, ki ga zagotavlja večina proizvajalcev.

nerjavni dimniki

Zakaj so nerjavni dimniki danes najpogostejša izbira?

Poleg tega, da je cena nerjavnega inox dimnika zelo ugodna, obstaja ogromno drugih prednosti, ki jih ponuja nerjavni dimnik rostfrei poleg cene. Cena je tako le eden izmed razlogov za priljubljenost, ki jo uživajo nerjavni materiali. Gre za najsodobnejšo rešitev, ki jo odlikuje plinotesnost, dober vlek oziroma učinkovito odvajanje plinov, nizka teža ter odpornost na kondenz oziroma vlago in kisline. Omeniti je treba še, da nerjavni materiali zlahka prenesejo večje temperaturne spremembe – tako ne prihaja do krčenja/raztezanja materialov. Primerni so za vse tipe goriv, zato vrsta goriva, ki jo uporabljate/nameravate uporabljati, ni ovira pri končni odločitvi. Pomembna prednost pri odločitvi za izjemno lahek nerjavni dimnik (rostfrei) je tudi cena montaže. Ker je postavitev mnogo hitrejša in enostavnejša, kot če bi se npr. odločili za zidavo, to na koncu pomeni bistveno nižje stroške. Investicija je tako v seštevku še nekoliko ugodnejša. Vsekakor pa ni zanemarljivo niti dejstvo, da gre za estetsko dovršeno rešitev, ki objekta ne bo skazila, ampak povsem nasprotno. Najbolj smiselna je sicer postavitev v notranjosti stavbe, vendar pa je prav tako mogoča postavitev ob objektu, če prva možnost zaradi določenih razlogov ne pride v poštev.

Cena inox dimnika (enoslojne in troslojne nerjavne tuljave)

Cena inox dimnika se pri posameznih projektih nekoliko razlikuje. Bistveno pri tem je, ali vas zanima predvsem predelava obstoječega dimnika z nerjavno inox cevjo ali povsem nov troslojni inox dimnik. Cena je seveda v drugem primeru nekoliko višja, vendar je večinoma še vedno zelo dostopna. Kadar gre zgolj za obnovo, moramo upoštevati še, ali je premer dovolj velik, da se lahko nerjavna inox cev oziroma nerjavna tuljava preprosto vstavi, ali pa je morda potrebno predhodno povrtavanje. Seveda je tu pomembno vprašanje, kdaj je sploh smiselna obnova in kdaj se je bolje odločiti za povsem nov troslojni inox dimnik. Cena obnove bi bila namreč v primeru velike dotrajanosti še višja oziroma v takšnih situacijah sanacija ne bi mogla prinesti optimalnih rezultatov, zato je tu boljša izbira rušenje. Vsak projekt je nekaj posebnega, zato je pomembno preučiti različne dejavnike, da na koncu izberemo zares najboljšo rešitev. V podjetju Dimniki Hočevar z veseljem podamo strokovno oceno na podlagi naših bogatih izkušenj in vam svetujemo, katera opcija bi bila za vas najprimernejša. Pišite nam ali nas pokličite in odgovorili bomo na vsa vaša vprašanja.

Praktični klini iz nerjaveče pločevine na dimniku za lažje vzdrževanje

Za optimalno delovanje seveda tudi nerjavni dimniki zahtevajo redno in strokovno vzdrževanje, ki pa je pri tej vrsti načeloma precej enostavnejše. Vzdrževanje mora biti sicer prilagojeno predvsem vrsti goriva – ta odloča, kako pogosto čiščenje je potrebno. Pri trdnih in tekočih gorivih mora biti čiščenje, ki naj ga seveda opravi izkušen strokovnjak, izvedeno približno enkrat na mesec, če izberemo plinasta goriva, pa je dovolj, če se vzdrževanje/čiščenje izvede enkrat na sezono. Za določena manjša popravila pa so zelo praktični klini iz nerjaveče pločevine na dimniku. Tovrstni klini iz nerjaveče pločevine omogočajo, da se hitro povzpnemo do mesta, kjer se je pojavila težava, in jo nato čim hitreje odpravimo. Čeprav so klini – iz nerjaveče pločevine, pa tudi iz drugih materialov – bolj značilni za večje dimnike, pa se lahko po potrebi prav tako namestijo pri manjših.

cena inox dimnika

 

Obnova ali troslojni inox oz. rostfrei dimnik: cena zelo dostopna

Naše podjetje je prava izbira za vse, ki vas zanima trpežen troslojni inox dimnik. Cena inox dimnika je izjemno konkurenčna. Prav tako pa smo vam na voljo, če vas zanima predvsem sanacija z nerjavno tuljavo. Razlog za tovrstno sanacijo z nerjavno tuljavo je v primeru hujše dotrajanosti v prvi vrsti varnosti, saj s tem preprečimo tveganje za uhajanje plinov. Postopek je zelo hiter. Tudi če je potrebno povrtavanje, preden se vstavi enoslojna tuljava/cev iz nerjavnih materialov, je delo načeloma končano v dnevu ali dveh. Po koncu obnove bo funkcija opeke le še ta, da bo predstavljala vodilo za nerjavno tuljavo. Pri delu prisegamo na priznane znamke, predvsem na nemškega proizvajalca Schiedel, kar predstavlja dodatno zagotovilo za vrhunsko kakovost in dolgo življenjsko dobo. Na naši spletni strani si je mogoče ogledati nekaj naših najpomembnejših reference – projektov, ki smo jih v preteklosti že uspešno izpeljali. Naše izkušnje zajemajo tako manjše, stanovanjske objekte kot večja poslopja, ki zahtevajo celovit pristop. Prepričani smo, da bomo z znanjem in izkušnjami, pridobljenimi v letih delovanja, uspešno pomagali tudi vam. Po zaključku del, ki bodo izvedena v dogovorjenem roku, vas bomo opremili z dodatnimi navodili glede pogostosti vzdrževanja in zagotavljanja popolne varnosti ter z drugimi pomembnimi informacijami.