Namizne lučke in svetila
Pohištvo Svetila

Namizne lučke: otroške, nočne, pisarniške

Namizne lučke lahko postavimo v kateri koli prostor, četudi v njem ne potrebujemo dodatnega vira svetlobe. Namizne lučke so tudi odlična dekoracija, ki prostor polepšajo. Četudi namizne lučke ponavadi niso velike, da bi pritegnile takojšnjo pozornost, se uskladijo s prostorom in ga odlično dopolnjujejo.

Kljub temu, da so namizne lučke lahko odlična dekoracija, jih v večini primerov še vedno uporabljamo za njihov prvotni namen. To je osvetljevanje predmetov ali prostora. Namizne ali nočne lučke oziroma svetila so uporabne za nočno branje, otrokom pomagajo osvetliti pisalno mizo za učenje ali opravljanje domače naloge. Led nočne lučke pa lahko postavimo kamor koli v prostor, kjer želimo, da s svojimi barvami izboljšajo ambient.

Namizne lučke in svetila

Nočne lučke za otroke

Nočne lučke so v otroških sobah zelo pomemben kos pohištva. Za otroke so primerne nočne lučke z igrivimi vzorce ali z poslikavo risanih in knjižnih junakov. Otroci se v večernih časih lahko poigravajo s svetlobo nočne lučke. Strah pred temo pa lahko odpravimo tako, da lučko svojemu otroku pustimo prižgano tudi čez noč. Za ta namen so odlične nočne lučke, ki omogočajo možnost nastavitve svetlobe. Otroške nočne lučke boste uporabljali tudi odrasli, med tem, ko boste svojemu malčku prebirali njegove najljubše pravljice in ga ob svetlobi nočne lučke učili brati prvih besed.

Za nočno lučko lahko uporabljamo tudi namizne lučke. Vendar so te ponavadi premočne in ob njej otroci ne bi mogli zaspati. Zato je bolje, da ima otrok v svoji sobi eno nočno lučko ob svoji postelji in namizno svetilko za učenje.

Namizne svetilke za učenje

V otroški sobi imamo tako, kot v vseh ostalih sobah vsaj eno glavno luč, ki osvetljuje celoten prostor. Tako je tudi v otroških sobah, vendar ta svetloba pogosto ne doseže otroške pisalne mize. Pisalna miza otroka pa mora biti dobro osvetljena, med tem, ko naš otrok opravlja domačo nalogo ali se uči. Če je svetloba slaba, se bodo otrokove oči pretirano naprezale ob branju. Kar pa lahko hitro povzroči povišanje dioptrije, ki pa se lahko povečuje tudi, če očala že imamo. Za to je pomembno, da svojemu otroku omogočimo kar se, da dobre pogoje za delo. Povečanje svetlobe na njegovi pisalni mizi lahko dosežemo z dodajanjem namizne lučke za učenje. Namizne lučke, ki so posebej oblikovane za učenje imajo nastavljivo glavo od koder prihaja svetloba. Tako lahko svetlobo usmerimo tja, kjer želimo, da je osvetljeno. Zaželeno pa je tudi, da ima namizna lučka za učenje možnost nastavitve svetlobe. Tako si lahko skozi dan povečujemo ali zmanjšujemo svetlost.

Led nočna lučka

Led lučke so bolj kot za oddajanje svetlobe, namenjene za izboljšanje ambienta v prostoru. Do izraza pridejo še posebno v večernih urah, ko je prostor zatemnjen, lahko z led nočnimi lučkami ustvarimo čarobno atmosfero. Led luči pa niso uporabne samo v prostorih, led nočne lučke se odlično izkažejo tudi na prostem. Svoj vrt ali teraso lahko okrasimo z nočnimi led svetili, ki bodo čez dan lahko čisto neopazne. Ko pa bo napočil čas noči, bosta vaš vrt in terasa dobesedno zasijala. Prednost led lučk je ta, da so lahko različnih oblik in motivov. Saj njihov prvotni namen, ni osvetljevanje prostora, temveč je njihov namen prostor narediti lepši. Led luči, ki oddajajo različne barve, lahko prilagodite svojemu razpoloženju med tem, ko poslušate glasbo, gledate televizijo ali uživate s prijatelji in družino na svojem vrtu.

Nočne lučke za dojenčke

Nočne lučke za dojenčke nimajo namena, da bi osvetlile prostore, temveč so namenjene temu, da pritegnejo pozornost dojenčka in ga zabavajo in uspavajo. Lučke, ki so namenjene dojenčkom so ponavadi zabavnih oblik in motivov. Lahko pa imajo tudi posebne funkcije oddajanja svetlobe, kot je imitacija zvezdnatega neba ali katerih drugih motivov. Svojemu dojenčku lahko z igrivimi in prisrčnimi motivi privabimo nasmeh na obraz in ga lažje pripravimo na spanje tako, da ugasnemo glavno luč in z nočno lučko ustvarimo ambient, ki je bolj primeren za spanje.

Vivre – trgovina s pohištvom in notranjo dekoracijo

Vsa zgoraj omenjena svetila in dodatke za svetila lahko naročite na spletni strani Vivre.si. Vivre je spletna trgovina, ki obstaja od leta 2012, v tem času pa je že postala najbolj priljubljena spletna trgovina za pohištvo, tekstil in dekoracijo v srednji in vzhodni Evropi. Prisotni so že v devetih Evropskih državah, kar pomeni, da so njihovi izdelki dostopni več kot 100 milijonov kupcev, ki lahko uživa v njihovih izdelkih. Dnevno je na njihovi spletni strani mogoče kupiti preko 150 tisoč izdelkov iz 1.000 različnih blagovnih znamk. Poleg namiznih in nočnih lučk pa ponujajo tudi ostale najrazličnejše dekoracije, pohištvo in različne dodatke za kuhinje, dnevne sobe, spalnice in kopalnice. S prijavo na njihove e-mail novice ste lahko vedno v stiku z novimi trendi in ugodnimi ponudbami na njihovi spletni strani. Za iskanje idej in navdiha kako prenoviti ali dekorirati prostore v vašem domu, pa lahko dobite z branjem njihovega bloga v katerem je že objavljenih več kot 100 člankov.