Ograje

Mansardno stanovanje – s suhomontažnimi sistemi do hitre in enostavne izdelave

Razmišljate o predelavi vašega podstrešja v lepo in svetlo mansardno stanovanje? Morda ste prostor pod streho že predelali, vaša mansarda pa nujno potrebuje prenovo? Podjetje Evromojster je pravi naslov za vas. Poleg preureditve podstrešja v mansardno stanovanje po vaši želji poskrbimo tudi za že obstoječa podstrešna stanovanja. Obnova je z našimi izkušenimi mojstri opravljena hitro, zanesljivo in strokovno.

Prostor pod streho lahko s pomočjo suhomontažnih sistemov predelamo hitro in preprosto. Suhomontažna gradnja z mavčnimi ploščami, znanimi kot Knauf plošče, je pri nas vedno bolj priljubljena. Primerna je namreč tako za novogradnje kot tudi za adaptacije in rekonstrukcije vseh vrst bivalnih prostorov. Uporaba vnaprej izdelanih konstrukcij omogočata časovno in stroškovno ugodno gradnjo. Suhomontažni sistemi pa pridejo prav tudi pri obnovi podstrešnega stanovanja.

Mansardno stanovanje – lepo, svetlo in zračno ob pravilnem načrtovanju

Mansardno stanovanjePodstrešno stanovanje oz. mansarda je praviloma prostor, kjer prevladujejo poševne stene in manjše višine prostorov. Na podstrešju se srečamo tudi z dimniškimi zidovi, prekladami, veznimi stenami in podobnimi gradbenimi elementi. Zaradi teh posebnosti ima marsikdo vtis, da prostora ni mogoče povsem izkoristiti. A življenje pod streho je lahko zelo prijetno, še posebej če je mansarda pravilno načrtovana in izdelana. Po zaslugi strešnih oken in predelnih sten lahko prostor pod streho spremenimo v lepo mansardno stanovanje, ki bo svetlo in zračno, pa tudi prostorno. Zaradi toplotne izolacije in kakovostnih strešnih oken bo mansarda imela prijetno temperaturo tako poleti kot tudi pozimi. Tudi že obstoječa podstrešna stanovanja lahko skrbno načrtovana obnova spremeni v topel in svetel dom, namenjen mlademu paru ali družini.

Pri predelavi podstrešnega prostora v bivalni prostor sta najpomembnejša kakovostna zasnova ostrešja in njena natančna izvedba. Od stanja strehe je odvisna toplotna izolacija in paroprepustnost strehe, zato je nujno, da še pred izdelavo mansarde preverimo stanje strešne konstrukcije in kritine.

Šele nato lahko pripravimo načrt zasnove, vanj pa moramo vključiti tudi vse ostale potrebne elemente: ustrezno napeljavo, toplotno izolacijo, izbor in število strešnih oken ali frčad ter način ogrevanja.

Kljub temu, da se lahko predelave podstrešja v mansardno stanovanje lotite sami, vam svetujemo, da se za kar najbolj učinkovito izvedbo obrnete na strokovnjake. Enako velja tudi za že obstoječa podstrešna stanovanja. Profesionalna obnova bo izvedena strokovno, vam pa bo prihranjen tudi marsikateri kasnejši strošek.

Obiščite nas!