Lesena okna
Lesena okna Okna

Lesena okna

Lesena okna po zaslugi številnih pozitivnih lastnosti lesa ponovno postajajo vse bolj cenjena. Les je naraven, okolju in človeku prijazen material. Izdelava lesenih oken ne obremenjuje okolja, česar za izdelavo oken iz PVC ne moremo trditi. Leseni izdelki ne zahtevajo veliko vzdrževanja, odlikujejo pa jih trajnost in stabilnost ter dolga življenjska doba. Ne nazadnje, lesena okna s svojim naravnim in estetsko dovršenim videzom v prostoru izžarevajo toplino in domačnost. Po meri izdelana lesena okna so iz naštetih razlogov prav gotovo odlična naložba v prihodnost.

Lesena okna so glede na izkušnje uporabnikov še zlasti postala priljubljena pri nizkoenergijskih in pasivnih (okolju prijaznih) gradnjah, saj so energetsko učinkovita, zagotavljajo zdravo bivanje in ustrezno osvetljenost prostorov. Če poskrbimo za ustrezno vzdrževanje lesenih oken, lahko ta preživijo kar več generacij kot PVC okna. Les diha, zato leseni okvirji omogočajo prepuščanje zraka. Pozimi tako prepuščajo dovolj zraka, da prostor ostaja svež, a vseeno topel. Poleg naštetih dobrih lastnosti pa lesena okna odlikuje tudi ugodna cena izdelave.

Lesena okna

Izdelava lesenih oken po meri najboljša izbira

Je prišel čas za zamenjavo oken in se sprašujete, kje dobiti lesena okna po ugodni ceni? Pravi odgovor vam ponujamo v podjetju OKNA KLI Ambient, ki že 60 let nudi ugodna lesena okna vrhunske kakovosti. Celovito ponudbo visoko kakovostnega stavbnega pohištva, od svetovanja do strokovne vgradnje in servisiranja, dopolnjuje izdelava lesenih oken po naročilu. Najpogosteje so lesena okna izdelana iz lesa smreke ali macesna, seveda pa ugodimo tudi tudi drugim željam.

Tehnološko napredna, vizualno dovršena, predvsem pa ugodna lesena okna so izdelana iz lepljenih nosilcev, saj s tem preprečimo delovanje lesa (krivljenje, povešanje). Dopolnila bodo vaš osebnostni slog in vam pomagala do opaznih prihrankov pri porabi energije.

Po zaslugi sodobne tehnologije so lesena okna izdelana vrhunsko, z najbolj kakovostnimi materiali, zato lahko hodijo v korak z novejšimi materiali in jih v mnogočem celo prekašajo. Lesena okna vam bodo zagotovila vrhunsko zaščito, obenem pa vam bodo polepšala dom.

Lesena okna – ugodna cena izdelave lesenih oken po meri

Za izdelavo lesenih oken največ uporabljamo smrekov, macesnov in hrastov les. Naša ponudba obsega različne profile lesenih oken, ki zadostijo vsem zahtevam pri izgradnji ali obnovi vašega doma. Z vsakim od njih vam lahko z ustrezno zasteklitvijo izdelamo energijsko varčna lesena okna.

Cena za leseno okno je najprej odvisna od tega, ali se odločite za izdelavo lesenih oken po meri ali pa gre tipska lesena okna. Cena izdelave po meri je seveda nekoliko dražja, na ceno pa poleg vrste lesa vpliva tudi izbira zasteklitve, dimenzije lesenih oken in ostalih vaših želja. Ne glede na to, kakšne so slednje, vam jih v našem podjetju z veseljem uresničimo.

Ugodno, predvsem pa kakovostno, vam jih bomo tudi vgradili. Pri vgradnji oken upoštevamo smernice RAL standarda, ki v primerjavi s klasično montažo oken, pri kateri se uporablja poliuretanska pena, omogoča dodatno in učinkovitejšo zatesnitev med okenskim okvirjem in steno.

Strokovna montaža lesenih oken ključno vpliva na njihovo učinkovitost

Montaža oken mora biti izvedena v skladu z najsodobnejšimi standardi, drugače lesena okna ne dosegajo pričakovanih učinkov. Stik med okenskim profilom in zidom oziroma špaleto mora biti dobro zatesnjen, sicer nastajajo toplotne izgube, mogoč je tudi razvoj plesni zaradi površinske kondenzacije vlage. Kar je še posebej problematično pri lesenih oknih, ki lahko zaradi prisotnosti vlage začnejo počasi propadati.

Zato je montaža lesenih oken v našem podjetju izvedena po RAL standardu, ki zagotavljajo pravilno delovanje rege in preprečuje nastajanje toplotnih mostov tako, da zaščiti sloj izolacije pred vlago s posebnim trakom. Ta tudi poveže okenski okvir s steno tako, da kljub toplotnemu raztezanju PU pena ohrani svojo funkcijo. RAL vgradnja oken tako zagotavlja, da je stik med okenskim okvirjem in steno dodatno in učinkovito zatesnjen.

Izdelava lesenih oken

Po kakovostna in ugodna lesena okna v OKNA KLI Ambient

Še vedno ne veste, katera lesena okna bi bila prava za vas? Izkušnje uporabnikov vas bodo napotile v podjetje OKNA KLI Ambient. Lahko nas pokličete po telefonu ali pa se kar osebno oglasite v našem razstavno prodajnem salonu, kjer vam bomo z veseljem priskočili na pomoč. Vrhunsko zasnovana, a vseeno ugodna lesena okna si lahko izberete skladno z vašimi željami in potrebami, pri izbiri pa vam z veseljem nudimo tudi strokovno pomoč. Pri tem pa ne pozabite, da za vsa lesena okna garancija velja dolgo časa ter vam omogoča ustrezno nadomestilo ustreznih delov ter popravilo po potrebi.

Zato nikar ne odlašajte in še danes preverite našo ugodno ponudbo za lesena okna po naročilu. Prepričani smo, da vas bo cena navdušila. Vabljeni.