talne keramične ploščice Keramika
Keramične ploščice

Talne keramične ploščice

Talne keramične ploščice so vsestranske

Talne keramične ploščice so primerne za skoraj vse površine. Odlično se obnesejo v kuhinji, kopalnici, na hodniku in zunanjih terasah, zaradi enostavnega vzdrževanja in unikatnega videza pa se marsikdo odloča tudi za talne keramične ploščice v dnevni sobi in spalnici. V kombinaciji z manjšimi tepihi pričaramo udobje in toploto tudi tam, kjer talnih keramičnih ploščic nismo navajeni. Če želimo naravnejši videz, lahko izbiramo tudi med različno talno keramiko imitacije lesa ali med keramičnimi ploščicami imitacije kamna, prostor pa popestrimo tudi s keramičnimi ploščicami mozaik. Če nam je bližji bolj umirjen videz, izberemo bele, sive ali črno-bele keramične ploščice, na trgu pa obstajajo tudi talne keramične ploščice v vseh živahnih barvah in vzorcih, ki v stanovanje vnesejo osebno noto.

karamicne ploscice

Prednosti talnih keramični ploščic

Njihove prednosti so prepoznali ljudje že v zgodovini, zato so jih hitro vpeljali v gradnjo. Prve talne keramične ploščice so odkrili v elamitskem templju na področju današnjega jugozahodnega Irana, in sicer v 13. stoletju pred našim štetjem. Iz njih so oblikovali okrasne reliefe v starodavni Mezopotamiji, slavna babilonska vrata boginje Ištar ter številne stavbe glavnega mesta Perzijskega cesarstva Perzepolis.
Še vedno obstaja veliko razlogov, zakaj izbrati talne keramične ploščice:
cena je ugodna, tako da tudi oblaganje večjih površin ne predstavlja finančne ovire,
– vzdržljivost: talne keramične ploščice so zelo vzdržljive, zato so primerne za vse pohodne površine. Odporne so na vremenske razmere in praske, kar pomeni, da bodo lepe dolgo časa,
– odpornost proti madežem: težje absorbirajo umazanijo in barvo, zato se madeži nanje ne primejo,
– lahko vzdrževanje: ko se umažejo, jih enostavno obrišemo z vlažno krpo in nežnim čistilom. Zaradi visokega higienskega standarda so keramične ploščice v kuhinji odlična izbira,
– velik izbor barv in vzorcev: talne keramične ploščice obstajajo v številnih barvah in različicah, s katerimi boste polepšali notranjo in zunanjo ureditev prostorov. Izbirate lahko med umirjenimi toni, široko barvno paleto, med sijaj in mat izvedbo ter celo med talno keramiko imitacija lesa ali kamna,
– velika izbira oblik in dimenzij: ploščice so različnih oblik in dimenzij: keramične ploščice 10×10 cm, 20 x 20 centimetrov, 47,8 x 47,8, 25,1 x 75,6 in druge.

Talna keramika – imitacija lesa ali kamna za naraven videz

Talna keramika imitacije lesa ali kamna pomeni, da lahko združite prednosti dveh materialov. Sodobna tehnologija omogoča, da je talna keramika imitacije lesa ali kamna videti kot original, a hkrati ponuja vse prednosti keramičnih ploščic: zanesljivost, trdnost, enostavnost.
Na spletni strani si lahko ogledate pestro ponudbo kuhinjske, talne, stenske, zunanje in sanitarne keramike. Cenik je ugoden in naveden ob vsakem izdelku.

keramične ploščice