Inteligentne inštalacije
Elektroinštalacije

Inteligentne inštalacije

Inteligentne inštalacije povečajo varnost in udobje ter znižajo stroške

Inteligentne inštalacijeSte že slišali za inteligentne inštalacije? Še ne? Potem je skrajni čas, da se seznanite z glavnimi prednostmi, ki jih ponujajo, saj je mogoče z veliko gotovostjo trditi, da bodo že v bližnji prihodnosti praktično nepogrešljiv del vseh novogradenj, postopoma pa bodo inteligentne inštalacije najverjetneje nadomestile tudi klasične inštalacije v starejših objektih.
Kaj so inteligentne inštalacije?
Bistvena razlika med običajno elektroinštalacijo v hišah in t. i. inteligentnimi inštalacijami je, da so slednje povsem uglašene z navadami tistim, ki bivajo v določenem stanovanju. Tako vam inteligentne inštalacije omogočajo programiranje različnih naprav v skladu z vašimi željami. Vse električne naprave v stanovanju pa lahko upravljate kar s pomočjo svojega mobilnega telefona ter tako prihranite čas in energijo. Možnost enostavnega nadzora, ki jo ponujajo inteligentne inštalacije, pa pomeni tudi manj električne porabe, saj naprave ne bodo več gorele po nepotrebnem oziroma v vaši odsotnosti, razen ko boste to želeli. S simulacijo prisotnosti v stanovanju, ki je ena od pomembnejših prednosti inteligentnih inštalacij, lahko namreč odženete morebitne vlomilce, zato so vsekakor dobra izbira tudi z varnostnega vidika.

 

Ko vaša hiša postane pametna hiša …

Adaptacija oziroma prehod na sistem inteligentnih inštalacij je proces, ki zahteva skrbno načrtovanje, obenem pa je nujno tudi vaše sodelovanje z izbranim izvajalcem del. Le tako bo na novo vzpostavljeni sistem resnično ustvarjen po vaši meri in za vas. Nič več vstopanja v temno in mrzlo stanovanje. Nič več tekanja v zgornje nadstropje, da ugasnete televizor, ki ga nihče ne gleda. Nič več brezštevilne množice daljincev. Inteligentne inštalacije, ki spreminjajo vašo hišo v pametno hišo, ki ne misli namesto vas, ampak skupaj z vami, so pravi odgovor na tovrstne težave. Odgovor na izzive, ki nam jih zastavlja potreba po čim bolj smotrnem izkoristku časa