Elektroinštalacije v hiši
Elektroinštalacije

Elektroinštalacije v hiši

Elektroinštalacije v hiši: s profesionalno izvedeno storitvijo do optimalne varnosti

Elektroinštalacije v hišiElektroinštalacije v hiši so v današnjih časih nedvomno eden ključnih pogojev za udobno bivanje, vendar pa lahko v primeru površno izvedenih del prihaja do povečanega tveganja za nesreče, ki so lahko celo življenjsko nevarne, zato vam svetujemo, da čim prej odmislite morebitne »sam svoj mojster« zamisli. Izredno pomembno je namreč, da izvedbo elektroinštalacij v hiši zaupate izkušenim in zanesljivim izvajalcem, ki ne bodo spregledali niti najmanjše podrobnosti …

 

Na kratko o elektroinštalacijah v hiši

Standarda napetost elektroinštalacij v hiši, ki jih v osnovi delimo na podometne in nadometne, je 220 voltov. Pomemben del električnega omrežja je tudi posebna omarica z glavnimi varovalkami, katerih glavna funkcija je zaščita pred previsoko električno napetostjo, saj pride v primeru dosežene varnostne meje do izpada. Med samim postopkom gradnje, ko sistem elektroinštalacij v hiši še ni vzpostavljen oziroma povsem funkcionalen, si lahko pomagate tudi s t. i. gradbenim priključkom. Ena od vse bolj priljubljenih rešitev v zadnjem času pa postajajo pametne elektroinštalacije (v hiši, kjer je že vzpostavljeno električno omrežje, pa se lahko izvede ustrezna adaptacija), ki omogočajo hkraten nadzor nad različnimi napravami, s tem pa tudi nižjo porabo električne energije in povečano varnost, predvsem kar zadeva zaščito pred nepovabljenimi gosti.

 

Zagotavljanje ustrezne varnosti

Ustrezna ozemljitev pa je po drugi strani eden ključnih pogojev za zagotavljanje električne varnosti oziroma eden najpomembnejših dejavnikov za preprečevanje nesreč, ko govorimo o elektroinštalacijah v hiši. Pravilno izvedena ozemljitev zmanjšuje tudi tveganje za nastanek požara, poleg tega pa preprečuje nastajanje različnih motenj v električnem sistemu. Varnost naj bo torej glavno vodilo pri elektroinštalacijah v hiši, zato nikar ne varčujte na račun kvalitete, saj bi se vam tovrstna odločitev verjetno že precej hitro maščevala.