Heat pipe za ogrevanje vode
Ogrevanje in hlajenje

Heat pipe

Heat pipe kolektorji za ogrevanje vode

Heat pipe je izraz, ki v slovenskem prevodu pomeni ‘toplotna cev’. Gre za istem toplotnih cevi, s pomočjo katerih sončni kolektroji za vodo delujejo mnogo bolje, kot so delovali klasični kolektorji za ogrevanje vode starejše generacije. Odgovor na vprašanje, kateri kolektorji so boljši, je jasen: heat pipe kolektorji proizvajalca GreenLand Systems, ki predstavljajo vrhunec oziroma novo generacije med tovrstnimi izdelki. So tehnološko napredni sončni kolektroji za vodo, ki popolnoma izkoristijo sončno svetlobo, ki je na voljo. Zato so cevni kolektorji heat pipe uporabljajo vrhunsko tehnologijo, ki je bila že vrsto let v uporabi v vesoljski znanosti, zdaj pa je na voljo tudi za domačo, zasebno in komercialno uporabo.

 

Heat pipe za ogrevanje vodeSončni kolektorji za vodo heat pipe

Tehnologija toplotnih cevi heat pipe je med kolektorji za ogrevanje vode še relativna novost oziroma jo ponujajo le redki proizvajalci tovrstne opreme. Cevni kolektorji heat pipe temeljijo na toplotni cevi, ki je napeljana po vsej dolžini absorberja. Učinkuje kot izjemno dober prenosnik toplote – specifična toplotna prevodnost je na primer 4.008.000-krat višja kot pri srebru, ki je sicer zelo dober toplotni prevodnik. Kolektorji za ogrevanje vode, ki temeljijo na tej tehnologiji, so zato zelo učinkoviti. Sončni kolektorji za vodo s tehnologijo toplotnih cevi imajo namreč izjemne izkoristek in delujejo tudi v slabših vremenskih razmerah, tudi ko ni neposrednega sončnega sevanja.

 

Heat pipe ali toplotna cev

Kateri kolektorji so najboljši se je uporabniku včasih težko odločiti. Zato je najbolje, da si gleda različne teste med kolektorji za ogrevanje vode. Med sončnimi kolektorji za vodo v svojem razredu so se izdelki GreenLand Systems izkazali za daleč najboljše in z največjim izkoristkom. Razlog za to je heat pipe sistem oziroma sistem toplotnih cevi, ki ima velik izkoristek in zelo majhne izgube. Za uporabnika je pomembno tudi to, da imajo kolektorji zelo dolgo življenjsko dobo. Za podrobnejše informacije smo vam na voljo v podjetju Bioplanet – oglejte si našo spletno stran, nas pokličite ali nam pošljite povpraševanje prek spletnega obrazca.