Zalivalni sistem za vrt
Zalivanje

Gojenje rastlin

Zalivalni sistem za vrtZalivanje vrta je učinkovitejše z avtomatizirano pomočjo

Za zalivanje vrta lahko poskrbimo na različne načine. Zalivalni sistem nam lahko precej olajša zalivanje vrta, poleti pa je posebno uporaben, saj je avtomatiziran, tako da je za vaše zelenje poskrbljeno tudi, ko ste na počitnicah ali dalj časa zdoma. Ustrezni zalivalni sistem optimalno poskrbi za zalivanje vrta, ker dovaja le toliko vode, kolikor je rastline potrebujejo, pa je tudi poraba vode občutno manjša.

 

Avtomatiziran zalivalni sistem nepogrešljiv del vsakega vrta

Avtomatizirani namakalni sistemi so priključeni na krmilno napravo s pomočjo katere nastavite intervale in čas zalivanja za vsako posamezno vejo sistema. Kateri zalivalni sistem boste izbrali je seveda odvisno od vašega vrta, terena, rastlinja v njem, končno pa tud finančnih zmožnosti. Oglasite se v podjetju RAR Novi, kjer vam ponujamo kapljični namakalni sistem, ki je ugoden in hkrati najbolj vsestransko učinkovit sistem za zalivanje vrta. Črpalka, filter vode, primarni vod z odcepi za vsako gredo ter cev so ključni elementi kapljičnega sistema, ki na preprost način poskrbi, da bo vaša zelenice, zelenjavna ali cvetlična greda ter celo drevje bujno rastlo. Gre za preprosto zalivanje vrta, črpalka pa lahko izkorišča tudi vodo iz alternativnih virov, na primer zbiralnikov deževnice. Zalivanje vrta, kjer črpalka ne črpa pitne vode je izredno ekonomično, izbira kapljičnega namakalnega sistema pa omogoča doziranje po kapljicah s čimer prihranimo prekomerno zalivanje z vodo in njeno izhlapevanje. Ker oprema, ki sestavlja kapljični zalivalni sistem deluje pri nižjih tlakih, je zalivanje vrta s črpalko tudi energetsko varčno.

 

Za zalivanje vrta ne potrebujete več veliko časa

Pravilno zalivanje vrta je še kako bistveno za vaše bujno zelenje in zelenjavni pridelek za na mizo. Odvisno od letnega časa, najpogosteje zalivamo zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, posebno pozornost pa vrtu namenimo v sušnih vročih obdobjih. Pomembno je tudi, da veste na kakšnih tleh uspevajo vaše vrtnine ter koliko vode potrebujejo posamezne rastline. Da bi vam bil vrt v užitek in ne obremenitev je zalivanje vrta najlažje z uporabo avtomatiziranega sistema, ki ga prižgete kar v hiši. Obrnite se na RAR Novi, kjer bomo poskrbeli, da bo vaš vrt brezhiben tudi medtem, ko si privoščite brezskrben in dolg dopust.