Solarni kolektorji za ogrevanje vode
Ogrevanje in hlajenje

Kolektorji za ogrevanje vode

Kolektorji za ogrevanje vode GreenLand Systems

Solarni kolektorji za ogrevanje vodeZakaj bi za ogrevanje še naprej izkoriščali fosilna goriva, če so nam na voljo okolju precej prijaznejše rešitve? Sončni kolektorji (za ogrevanje vode in bivalnih prostorov) so vse bolj priljubljeni med uporabniki, saj izkoriščanje sončne energije ne onesnažuje okolja in verjetno tudi zato ker je sončna energija zastonj.
Katere kolektorje za ogrevanje vode in bivalnih prostorov pa izbrati v morju ponudbe? Kolektorji GreenLand Systems imajo številne prednosti, njihova največja pa je visoka stopnja učinkovitosti, poleg tega pa so toplotne izgube pri kolektorjih izredno nizke.

 

Kolektorji za ogrevanje vode učinkoviti tudi v oblačnem vremenu

Sončna energija je po ekoloških in ekonomskih kriterijih vse bolj dobrodošla alternativa klasičnim fosilnim energentom. Koliko pa je ta energija ekonomična je odvisno od same zmogljivosti naprave.
Če želite učinkovite kolektorje za ogrevanje vode, potem je produkt podjetja Greenland Systems prava izbira. Zaradi odlične sposobnosti delovanja v slabih vremenskih pogojih, pri hladnem zunanjem zraku in nizki osončenosti, jih uvrščajo na sam vrh ponudbe na trgu.

 

Kje vse lahko uporabimo kolektorji za ogrevanje vode

Kolektorji za ogrevanje vode so primerni za gospodinjstva (eno ali več družinske stavbe), počitniške hiše, v različnih obrtnih objektih (gostišča, hoteli, delavnice), v športnih objektih, pa tudi za ogrevanje vode v bazenih.
Optimalna postavitev kolektorjev (za ogrevanje vode in bivalnih prostorov) je proti jugu. Če zaradi postavitve objekta ne moremo postaviti kolektorjev usmerjenih proti jugu, ponujajo Greenland Systems kolektorji preprosto rešitev, namreč vsako posamezno cev je možno obrniti tako, da prejme največjo možno količino sončnega sevanja.

 

Namestitev in vzdrževanje kolektorjev Greenland Systems

Kolektorji drugih proizvajalcev zahtevajo montažno ekipi in včasih celo dvigalo. Vakuumski kolektor Greenland Systems za ogrevanje vode lahko namesti en sam usposobljen človek. Garancijska doba za kolektorje je 10 let, dejansko pa je tehnologija zasnovana, da nam bo dobro služila vsaj 30 let. Kolektor deluje tudi pri odpovedi posamezne cevi in je varen pred puščanjem tekočine v primeru poškodbe ali zloma vakuumske cevi. Tako je vzdrževanje resnično povsem preprosto.