eko dimnik
Dimniki

Eko dimnik EKOKER – cenik dimnikov in kateri dimnik izbrati

Eko dimnik EKOKER je naš lastni troslojni dimniški sistem, ki je primeren za odvod in priklope vseh vrst kurilnih naprav. Ob sanaciji ali novogradnji, je pomembno vprašanje kateri dimnik izbrati, še posebno če imate poleg štedilnika tudi kaminsko peč. V našem podjetju OGM-BI d.o.o iz Vrhnike pri Ljubljani smo razvili lasten sistem, z vsemi pripadajočimi elementi dimnika. Le ta, je primeren za vse kurilnih naprav, kot so: kaminska peč, centralna peč, štedilnik, kamin, itd. Prav tako pa je primeren tudi za uporabo vseh vrst goriv: pelete, drva (trdo gorivo), kurilno olje, plin, itd.. Poleg odličnih ognjevzdržnih materialov, ki so odporni na vse vrste zunanjih in notranjih vplivov (temperaturne, vremenske in kislinske obremenitve), naš EKO dimnik odlikuje odličen cenik in možnost širokega izbora njegovih komponent, vključno z elementi za tesneje jaškov in prebojev, z vsem pripadajočim ognjevarnim gradbenim materialom.

eko dimnik

Dimnik EKOKER – lastnosti in izračun na podlagi objavljenega cenika

Troslojni dimnik EKOKER je slovenski proizvod, ki je nastal kot rezultat dolgoletnih izkušenj in strokovnega znanja s področja ognjevzdržnih materialov, ter ustreza vsem zahtevanim mednarodnim varnostnim in ekološkim standardom. Naš sistem EKOKER, ki je sestavljen iz posameznih elementov, vsebuje keramične cevi velikosti: 140 mm, 160 mm, 180 mm in 200 mm. Zunanji plašči z armaturnimi kanali, so izdelani iz lahkega betona, kateri omogočajo enostavno in hitro gradnjo enojnega ali dvojnega troslojnega dimnika z zračnikom ali brez. Njegove pripadajoče izolacijske plošče so prilagojene različnim velikostim premera cevi, kar zagotavlja visoko toplotno upornost. Na naši spletni strani je mogoče na podlagi našega veljavnega cenika in izbora elementov, ki jih potrebujete, informativno izračunati, koliko stane nov sistem.

Kaj so največje prednosti našega sistema EKOKER

Sistem EKOKER je mogoče enostavno in hitro montirati, brez dodatnih stroškov vgradnje, tudi v primeru zahtevnejše postavitve, saj smo v našem podjetju, OGM-BI d.o.o, razvili široko paleto številnih pripadajočih elementov. Ob upoštevanju navodil za montažo in pravilnem vzdrževanju, vam v našem podjetju zagovarjamo kvalitetno in dolgotrajno delovanje več desetletij tudi z garancijo. Poleg že omenjenih, so največje prednosti našega sistema:

  • dobra prezračevalna izolacija,
  • lahko čiščenje, varen odvod utekočinjenih kislih ostankov izgorevanja,
  • gladke stene tuljav, ki zagotavljajo minimalno trenje pri prehodu plinov in posledično dober vlek,
  • visoka trdnost lahkih zunanjih plaščev,
  • odlična plinotesnost in protipožarna varnost.

Kako izračunati vrednost novega dimnika po ceniku?

Na naši spletn strani imamo spletni pripomoček za izračun po ceniku, kjer je mogoče enostavno izračunati ceno vašega novega dimnika. S klikom na gumb »Izračun« se pojavi vnosno polje za podatke, kjer lahko določite višino dimnika v m in cm, število cevi (ena cev oz dve cevi), izberete lahko opcijo z zračnikom ali brez, določite premer ene oz obeh cevi in izberete vrsto priključka (45° ali 90°) za peč prve in peč druge cevi ter prepišete varnostno kodo. S pritiskom na gumb »Izračunaj« dobite informativni izračun cenika vašega novega enojnega ali dvojnega dimnika z naslednjimi elementi: plašči, izolacija, keramične cevi, priklopi za peč, priklopi za čistilna vrata, krovna plošča, in inox kapa. V ceniku je vključen tudi osnovni paket EKOKER, ki vsebuje naslednje elemente: diletacijsko rozeto, ognje-obstojno lepilo, negorljivo izolacijsko ploščo, vrata, ventilacijsko rešetko, keramični podstavek z izpustom kondenza, navodila za montažo ter garancijsko izjavo. Za natančnejše informacije o ceniku elementov ali materialov, nas lahko pokličite ali nam pošljete povpraševanje na navedene kontakte na naši spletni strani. Kljub natančnemu ceniku za eko dimnik je spletni izračun zgolj informativnega značaja in nima značaja uradnega dokumenta ali zavezujoče ponudbe.

eko dimnik cenik

OGM-BI d.o.o – strokovnjaki s področja ognjevzdržnih materialov

V našem podjetju, vam bomo s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami, ki smo jih pridobivali več kot 25 let, z veseljem pomagali in svetovali pri nakupu in izboru pravih materialov, za splošno in tudi industrijsko uporabo. Izbira pravih in visokokakovostnih ognjevarnih materialov pri gradnji EKO dimnika, je ključnega pomena, da bo postavitev vašega EKO dimnika kvalitetna in varna, ter da bo imel nov EKO dimnik dolgo življenjsko dobo. Pred prvi uporabo se seveda pripravi tudi pregled EKO dimnika. Poleg elementov in pripadajočih komponent za postavitev sistema EKOKER, imamo v naši ponudbi tudi odličen cenik, ostalih ognjevzdržnih šamotnih izdelkov, po kot so:

  • opeke za splošno uporabo: pečarski šamot in plošče in industrijsko uporabo: šamotne opeke, visoko aluminatne opeke(boksitna, andaluzitna, korundna, mulitna), kisle opeke na bazi SiO, izolacijske opeke, magnezitne opeke in druge specialne opeke,
  • šamotni visokotemperaturni izolacijski materiali tako za domače peči in kurišča, kot tudi industrijski segment, ki zagotavljajo ognjevarnost tudi pri temperaturnih obremenitvah do 1600°C. V naši ponudbi imamo tudi Alsiflex-keramična vlakna, Promaform-vakumsko oblikovane dele iz keramičnih vlaken, Promat tesnilne vrvice, Promaflex temperaturno tkanino, Promasil izolacijske plošče in Promalight-mikroporozne izolacijske plošče,
  • šamotni razsuti materiali, polizdelki, lepila, malte, kiti in betoni iz lastne proizvodnje in evropskega proizvajalce P-D Group, Prumyslova keramika in Refrasil.

Poleg omenjenih kontaktov za eko dimnik, vas vabimo tudi, da nas obiščete na našem sedežu podjetja, kjer vam bomo predstavili naš vrhunski sistem EKOKER in kjer vam bomo svetovali glede izbora najboljših ognjevzdržnih materialov za varno, dolgotrajno, ekološko in energetsko varčno postavitev eko dimnika v Ljubljani ali drugod po Sloveniji.