Rolete

Zunanje žaluzije so pravo senčilo, ko se želite zaščititi pred vročino

Morda je nastopil čas, da razmislite s čim boste opremili okna. Pri nas vam ponujamo veliko izbiro senčil za zunanjo in notranjo stran oken, s katerimi se lahko učinkovito zaščitite pred poletno vročino in zimskim mrazom ter kontrolirate nadzor svetlobe, ki vstopa v prostor. Tako rolete kot zunanje žaluzije so trajnostna zaščita, v katero se splača investirati, saj imajo dolgo življenjsko dobo in so primerne za vse letne čase. Pri njihovem nakupu je v vsakem primeru potrebno dati prednost kakovosti pred ceno. Poleg tega zunanje žaluzije in rolete nudijo zasebnost, ki jo v svojem domu želi in potrebuje vsakdo. Zakaj bi kdo sploh še pomislil na polkna? Ta so, tudi pri nas, še vedno aktualna v izrazito mediteranskem okolju, na novogradnjah pa jih boste težko našli, saj so precej draga in potrebujejo nenehno vzdrževanje. Prava rešitev za zunanjo stran oken so žaluzije, na katere boste po montaži pomislili samo še takrat, ko jih bo treba očistiti. Pri nas so zunanje žaluzije v trendu že kar nekaj let, saj jih ljudje iz leta v leto vedno pogosteje izberejo za svoje domove. Morate vedeti, da so okna z njimi oplemenitena, še posebej če so žaluzije kakovostne in lepo izdelane, saj njihova naloga ni le zastiranje pogledov, temveč so koristne še za mnoge druge stvari.

Zunanje žaluzije za balkon in okna so pomemben dejavnik pri varnosti

Prišlo je takšno obdobje, da je tudi pri nas potrebno precej pozornosti posvetiti varnosti in zaščiti lastnine. Mnogi vlomi v stanovanja in hiše so dnevne novice, zato je nujno razmisliti o tem, kako bi jih čim učinkoviteje preprečili. Rolete in žaluzije igrajo pri tem veliko vlogo, saj si je mnogo težje izboriti vstop v notranjost, če so okna zaščitena z njimi, poleg tega pa je vlom veliko bolj hrupen in pritegne pozornost. Pogostokrat je hrup dovolj, da se nepridipravi ustrašijo in od svojega dejanja odstopijo. Da bo varnost popolna in, da se boste še bolje počutili, pa zunanje žaluzije kombinirajte še z močno zunanjo osvetlitvijo in z alarmno napravo. Ne pozabite pa, da je z močnimi roletami in  žaluzijami dobro zaščititi vsa okna v pritličju, če se zanje odločate zaradi varnosti, saj je le en šibki člen dovolj za nepovabljen vstop. V ponudbi imamo močne in estetske zunanje žaluzije, narejene iz različnih lamel, ki imajo tudi različne lastnosti. Možnost vgradnje se razlikuje glede na to ali so žaluzije namenjene novogradnji ali pa želite le zamenjati stare in dotrajane.

Izberite za svoj balkon zunanje žaluzije brez vrvic

Kot smo že omenili, obstajajo različni modeli rolet in žaluzij med katerimi se lahko odločate. Če imate izpostavljen balkon ali teraso, je velika verjetnost, da ste ob preživljanju časa zunaj deležni pomanjkanja zasebnosti, izpostavljenosti hrupu, dežju, vetru in vročemu soncu. Ne glede na to ali je vaš dom stanovanje v stanovanjskem bloku ali živite v hiši, je odlična rešitev za najboljše bivanje na prostem namestitev aluminijastih žaluzij, ki vam bodo nudile vse našteto. Zunanje žaluzije brez vrvic so ena od vedno bolj iskanih alternativ, za katere se lahko odločite. Ker vrvice niso vidne so na pogled nekaj posebnega. Odlikujejo jih moderen videz, kakovost in dolga življenjska doba. Preprečujejo segrevanje oken in vrat ter posledično tudi notranjosti. Z različnimi nagibi lamel lahko učinkovito regulirate svetlobo in jo spustite v prostor toliko kot želite, saj imajo te možnost obračanja tudi do 110 stopinj. Oblika lamel nudi optimalen odboj svetlobe že v polodprtem položaju. Ne le za na okna, prav tako so zunanje žaluzije za balkon ali teraso, dobra in estetska izbira, ki se vam bo hitro obrestovala.

Po čem se razlikujejo zunanje žaluzije in kakšni so možni načini vgradnje

Zunanje žaluzije se v prvi vrsti razlikujejo po obliki lamel. Lamela oblike »S« omogoča boljše odtekanje vode in je izjemno stabilna v močnih vetrnih sunkih, saj je vpeta v nosilce na petih točkah. Vsaka lamela je opremljena z gumo, ki pripomore k neslišnem zapiranju, kar je zelo cenjena lastnost. Njen videz je moderen in sodoben žaluzija pa na stavbi deluje kot končni okras. Žaluzije z obliko lamele »C« so izjemno trdne, lamele pa so zaobljene in se odlično prekrivajo. Za manjša okna lahko izberete žaluzije z ožjimi lamelami, ki so zagotovo primernejše. Zanimiva je tudi Krpan žaluzija tipa »T«, saj je zložena nižja kot so ostali tipi in je zato kot zunanja žaluzija za balkon, zelo iskana. Krpan žaluzija »PLUS« velja za nadstandardno, saj ima možnost vgradnje dveh zunanjih žaluzij s skupnim sredinskim vodilom, kar zagotovi popolno senco in čudovit videz. Pri vgradnji je možna regulacija nosilcev, zato lahko prilagajamo globino montaže, kar nam delo dostikrat olajša. Zunanje žaluzije lahko vgradimo nadometno, na obstoječo fasado, v tem primeru so tako maska kot vodila vidna. Ali pa jih vgradimo na podometen način, pri katerem so tako maska kot vodila skrita v fasadi. Če se odločate za nakup rolet ali žaluzij nas pokličite in z veseljem bomo naredili izmere na objektu samem in vam tudi profesionalno svetovali.