troslojna lesena okna Kli Logatec
Okna

Troslojna okna – poslovite se od nepotrebnih energetskih izgub

Troslojna okna ali klasična dvoslojna? To je ena od večjih dilem za vse tiste, ki se odločajo za menjavo oken. Kljub temu da je vsaka situacija nekoliko drugačna, pa so v večini primerov troslojna okna vendarle boljša izbira. Vsekakor pa je smiselno, da pred vgradnjo za nasvet poprosite strokovnjaka, ki vam bo lahko svetoval na podlagi konkretnih podatkov in vaših preferenc.

Nižji stroški ogrevanja in hlajenja prostorov

troslojna lesena okna Kli LogatecNajpomembnejši razlog, zakaj dati prednost troslojnim oknom, je očiten – boljša izolacija, kar pomeni tudi manj stroškov. Izjema so le prostori s sončno lego, v katere tudi v zimskem času skozi stekla pogosto pronica sončna toplota, ki lahko poskrbi za nekaj »naravnega ogrevanja«. V tovrstnih primerih je tako načeloma bolje izbrati dvoslojno zasteklitev. Po drugi strani pa v prid odločitvi za troslojna okna govori tudi boljša zvočna izolacija; če torej živite v nekoliko bolj hrupnem, urbanem okolju, vam lahko troslojna okna prihranijo kar precej živcev in neprespanih noči.

Vas zanima več o oknih Kli Logatec? Preberite na naslednji povezavi.

Troslojna okna in vtis zatemnjenih stekel

Logična posledica vgradnje troslojnih oken je manjše prepuščanje svetlobe, kar je sicer povezano z njihovo najpomembnejšo prednostjo (dobra izolacija), vendar je lahko včasih tudi slabost. Dnevni prostori so običajno tisti, kjer želimo oziroma potrebujemo malce več svetlobe, vendar razlika pri količini svetlobe vendarle ni tolikšna, da bi večini ta lastnost oken s trojno zasteklitvijo predstavljala posebno težavo. Edina resna slabost troslojnih oken je tako nekoliko višja cena, vendar pa se lahko končni znesek, ki ga boste morali odšteti, precej zmanjša zaradi možnosti subvencije; troslojna okna so tako v končni fazi dostopna po povsem primerljivi ceni kot dvoslojna.