Klime Ogrevanje in hlajenje

Toplotna črpalka za stanovanje je zelo pametna odločitev

Toplotna črpalka za stanovanje je zelo pametna odločitev, saj s toplotno črpalko za stanovanje prihranite dosti stroškov. Delovanje toplotne črpalke namreč omogoča, da toplotna črpalka za stanovanje energijo, ki jo rabi za ogrevanje, uporablja kar iz zunanjega okolja. Primerjava toplotnih črpalk pokaže, da je toplotna črpalka zrak voda, katere poraba je v bistvu zelo majhna, najcenejša. V našem podjetju vam poleg toplotne črpalke omogočimo tudi montažo klimatske naprave po ugodni ceni. Seveda lahko klimo uporabljate tudi za ogrevanje stanovanja, kar pride še posebej prav, če je treba stanovanje hitro ogreti.

Primerjava toplotnih črpalk v korist črpalke na zrak

Toplotna črpalka za stanovanjeČe opravimo primerjavo cene toplotnih črpalk in delovanja toplotnih črpalk, ugotovimo, da imamo v osnovi štiri vrste toplotnih črpalk, ki se razlikujejo predvsem glede na način delovanja toplotne črpalke, torej, iz katerega vira toplotne črpalke črpajo energijo. Primerjava toplotnih črpalk torej pove, da toplotne črpalke energijo črpajo iz zraka, podtalnice, prsti in kamnin. Najbolj ekonomična črpalka je gotovo tista, ki energijo črpa iz kamnin, vendar je z investicijskega vidika tudi najdražja. Kot toplotna črpalka za stanovanje v bloku je zagotovo najboljša toplotna črpalka zrak voda, katere poraba je nizka in ki energijo črpa iz zraka. Za to črpalko namreč ne potrebujete lastnega zemljišča ali prisotnosti podtalnice.

Strošek toplotne črpalke za stanovanje se vam bo povrnil

Zaradi narave delovanje toplotne črpalke se vam bo strošek toplotne črpalke za stanovanje slej ko prej povrnil. Poraba toplotne črpalke zrak voda je namreč zelo majhna, tako da bo seštevek vašega prihranka iz leta v leto vse večji. Seveda pa gre za porabo oziroma napajanje črpalke same, saj je delovanje toplotne črpalke zrak voda takšno, da vso energijo potegne kar iz okoliškega zraka. Primerjava stroška toplotne črpalke in katerega koli drugega grelnega telesa, ki za svoje delovanje porablja kurjavo, pove, da je delovanje toplotne črpalke neprimerno cenejše.

Več o delovanju toplotne črpalke is lahko preberete na http://www.vsi.si/iblo/delovanje-toplotne-crpalke