Omara za moderno dnevno sobo
Dnevne sobe

Omare za dnevno sobo

Regal za dnevno soboOmare za dnevno sobo predstavljajo enega glavnih elementov, saj jih opazimo takoj, ko vstopimo v dnevno sobo. Ne samo da se morajo omare za dnevne sobe lepo skladati s preostalim pohištvom v prostoru, biti morajo tudi praktične in ponujati čim več prostora za shranjevanje.

Pomembno je, da pohištvo dnevne sobe umestimo v prostor glede na slog, ki smo si ga izbrali. Če ste se odločili, da boste prostor opremili v klasičnem slogu, boste vanj postavili masivne regale in omare za dnevno sobo. Moderna dnevna soba odraža minimalizem, zato je pohištvo moderne dnevne sobe elegantno, odlikujejo pa ga ravne in čiste linije.

Poleg regalov in omare za dnevne sobe so pomembni tudi sedežna garnitura, dvosedi in trosedi, ki omogočajo kakovosten počitek po napornem delovnem dnevu. Sedežne garniture za dnevo sobo so na voljo v različnih oblikah, velikostih, materialih in barvnih kombinacijah.

Med pomembno pohištvo dnevne sobe uvrščamo tudi TV stojalo, ki je namenjeno postavitvi televizijskega sprejemnika. Svetujemo vam, da izberete takšno, ki ni prenizko ali previsoko. Klubska mizica pa naj poleg funkcionalnosti zagotavlja tudi estetski učinek.

 

Praktične omare za dnevno sobo

Omara za moderno dnevno soboMasivne omare za dnevno sobo so danes bolj kot ne zamenjale praktične in razgibane omare za dnevno sobo, ki prehajajo v TV regal in pisalno mizo, vse skupaj pa zaokrožujejo moderne police.

Elementi so nižji, zato dobi prostor tudi pridih prostornosti in zračnosti. Seveda se najde prostor tudi za kakšno višjo omaro z vitrino, vendar masivne omare za dnevno sobo niso več osrednja značilnost celega prostora.

Regal za dnevne sobe ljudje uporabljamo za različne načine. Tisti, ki radi berete, boste vanj postavili vaše najljubše knjige. Če ste ljubitelj različnih okrasnih predmetov, lahko prostor polepšate tako, da jih postavite na police. Ali pa nanje postavite kakšno zbirko predmetov, ki bi jo radi pokazal obiskovalcem. Oprema in pohištvo dnevne sobe je lahko tako individualizirana, kot ste vi sami.

 

Jedilnica z dnevno sobo – pohištvo stilno, barvno in materialno usklajeno

V sodobni zasnovi stanovanj in hiš so se uveljavile bivalne kuhinje, ki prehajajo v prostor jedilnice z dnevno sobo. Takšna razporeditev daje videz velikega in modernega stanovanja, obenem pa združitev obeh prostorov prispeva k večji funkcionalnosti. Vse je na dosegu roke, hkrati pa se lahko med pripravo jedi družite z ostalimi člani družine ali obiskovalci. Pri oblikovanju takšnega prostora je pomembno, da je jedilnica z dnevno sobo stilno, barvno in materialno usklajena.