najlepše pritlične hiše
Ograje

Najlepše atrijske in pritlične lesene hiše na ključ podjetja Marles

Vsak izmed nas si želi najlepšo hišo. Seveda pa je za izvedbo najlepše hiše potrebno veliko časa in truda, največkrat pa tudi denarja. Stroški gradnje hiše so seveda odvisni od velikosti hiše ter od same izvedbe gradnje. Za ureditev najlepše hiše je bistven natančen načrt dela, ki se ga moramo tudi do potankosti držati. V podjetju Marles se ukvarjamo z izdelavo najlepših hiš izdelanih iz lesa, ki niso zgolj lepe in estetske, pač pa ponujajo tudi kvaliteten prostor za bivanje. Ponujamo tako načrte za atrijske hiše, pritlične hiše, kot tudi mansardne hiše, dan danes pa so izjemno popularne tudi enodružinske hiše.

Les je eden izmed najboljših materialov za gradnjo hiše

Najlepše hiše so pretežno zgrajene iz lesa, saj je les izjemno ekološki material, ki diha in ustvarja odlično bivalno okolje. Les je v prvi vrsti izjemno dobro izolativen material, ki zagotavlja enostavno vzdrževanje temperature prostora v stanovanju. Poleg tega les deluje antialergeno in tako blagodejno vpliva na bivanje v prostoru. Ker je les iz katerega so lesene hiše na ključ izdelane, pravilno sušen, so najlepše hiše varne tudi pred vlago in lesnimi zajedavci, življenjska doba lesenih pritličnih in atrijskih hiš pa je tako dolga.

Tudi izolacijski materiali najlepših hiš so popolnoma naravni

Seveda pa najlepše hiše niso narejene le iz lesa, pač pa tudi iz drugih materialov, ki jih dodajamo lesu. Stene oblečemo z mavčnimi ploščami, ki so negorljive, najlepše hiše pa so tako še dodatno zaščitene pred ognjenimi zublji in so tako ognjevarne. Mavčno vlaknene plošče so v celoti izdelane iz naravnih materialov in sicer iz mavca in celuloznih vlaken, ki so pridobljena po postopku mehanskega drobljenja izbranih vrst odpadnega papirja. Za še boljšo izolacijo uporabljamo kameno volno, celulozo in grafitni ekspandiran polistiren (neopor®). Najpogosteje uporabljen izolacijski material v Marlesovih hišah je kamena volna. Uporabljamo jo za izolacijo zunanjih in notranjih sten, tal in strehe pa tudi za izolacijo fasade v difuzijsko odprtih sistemih.

najlepše enodružinske hiše

Najlepše hiše so tudi ognjevarne in potresnovarne

Najlepše hiše podjetja Marles pa so poleg vsega tudi potresno in požarno varne. Les velja – poleg betona in kamna – za enega od najtrših materialov, ki jih v gradnji in gradbenih postopkih lahko uporabljamo. V zgodovini lahko tako najdemo mnogo primerov lesenih gradenj, ki so uspešno prestale potresne obremenitve. Dan danes je z zmanjšanjem potresne nevarnosti pazljivost na protipotresno gradnjo precej zmanjšana, poleg tega pa investitorji niso pripravljeni na velike stroške, ki jih razvoj protipotresne varnosti prinaša. V podjetju Marles se zavedamo pomena protipotresne varnosti, zato smo ob projektiranju najlepših hiš poskrbeli tudi za varnost hiš v primeru potresa. Poleg tega smo poskrbeli tudi za požarno varnost. Kljub temu, da je les gorljiv material, ne smemo pozabiti na njegovo odpornost proti gorenju. Za vse glavne konstrukcijske gradbene elemente Marlesovih objektov, smo v požarnem laboratoriju na Dunaju dokazali požarne lastnosti s preizkusi, za kar nam je OiB (ÖSTERREICHISCHES INSTITUT FÜR BAUTECHNIK, Mitglied der Europen Organisation for Technical Approvals) podelili certifikate, s katerimi dokazujemo ustrezno požarno varnost naših objektov.

Gradnja najlepših hiš v podjetju Marles d.o.o. poteka po fazah, saj si tako stranke enostavneje predstavljajo, kaj bodo na koncu dobile, prav tako pa je veliko enostavneje določiti tudi stroške pritličnih hiš ali drugih najlepših hiš.

Z odlično izolacijo je poskrbljeno tudi za energetsko varnost najlepših hiš

Za vse lastnike najlepših hiš, izdelanih v podjetju Marles, varčevanje z energijo ne pomeni nižanja življenjskega standarda in ugodja. Živeti v hiši podjetja Marles pomeni zavedati se okoljske problematike in ravnati v smeri varovanja okolja ter hkrati varčevati z energijo, ob tem pa vseeno uživati ob optimalnih bivanjskih pogojih. Vemo, da z ogrevanjem nadomeščamo toploto, ki jo v stanovanju izgubimo. S primerno izolacijo ovoja stavbe in učinkovitim ogrevalnim sistemom je toploto mogoče zadrževati tam, kjer jo potrebujemo – v bivalnih prostorih. Za preprečevanje izgube toplote skozi stene in okna ter vrata hiše je najbolje, da poskrbimo za dobro toplotno izolacijo. Zato za izolacijo Marles hiš uporabljamo kakovostne materiale, ki uporabnikom Marles hiš stroške ogrevanja krepko znižajo, ob tem pa omogočijo, da dolga leta uživajo v toplih domovih.

najlepše pritlične hiše

Z različnimi sistemi ogrevanja, ki jih ponujamo ob nakupu najlepših Marles hiš, omogočamo, da je ogrevanje ne samo ekonomično, pač pa tudi naravi prijazno. Stranke se lahko odločajo tako za ogrevanje s toplotno črpalko kot tudi za ogrevanje s kompaktno napravo.

Vas zanima več o pritličnih hišah podjetja Marles? Najlepše hiše si lahko ogledate na naši spletni strani, kjer so na voljo tudi fotografije pritličnih in drugih hiš. Na vsa dodatna vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili tako po telefonu kot tudi po e-pošti, veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko z nami pogovorite o svojih željah, ki jih bomo med procesom projektiranja pritličnih ali nadstropnih hiš dosledno upoštevali ter tako zagotovili, da bo hiša natančno takšna, kot ste si jo zmeraj želeli.

Preberite si več o Marlesovih atrijskih hišah tukaj!