Pipa za tuš
Kopalniška oprema

Kopalniška oprema: od večjih kosov do pipe za tuš in umivalnik

Kopalniška oprema zajema najrazličnejše elemente, od največjih, kot so npr. kopalna kad, umivalnik in WC-školjka, do najmanjših, kamor denimo prištevamo pipe za kopalnicoza tuš, umivalnik, bide ali kad. Prav vsak izmed teh kosov ima pomembno vlogo, zato moramo dati pri izbiri prednost kakovosti. V nasprotnem primeru bo kopalniška oprema zahtevala stalna popravila ali celo redne menjave. Bodite torej pozorni na trpežnost uporabljenih materialov in na kakovost same izdelave, da boste dobili resnično največ za svoj denar.

Kopalniška oprema

Premišljeno izbrana kopalniška oprema za optimalno udobje

Prostor, ki je v osnovi namenjen skrbi za higieno, lahko obenem postane prava mala zasebna oaza za sprostitev in razvajanje. Da pa bi bilo to mogoče, je seveda potrebna ustrezna kopalniška oprema. Praktičnost, kot jo razumemo običajno, je mogoče precej preprosto nadgraditi s ščepcem luksuza, ki bo poskrbel, da se boste v lastnem domu počutili kot v termah ali v masažnem salonu. Malce razkošnejša kopalniška oprema je zato zagotovo pametna investicija za tiste, ki se zavedate, kako pomemben je čas, ko vsaj za nekaj trenutkov pozabite na vsakodnevne skrbi in preprosto uživate. Opremljanje bo sicer nekoliko večji izziv, če imate na voljo relativno malo prostora. Vendar pa je danes na srečo marsikje na voljo luksuzna, moderna kopalniška oprema, ustvarjena posebej za manjše površine. Smiselno je, da zares dobro raziščete možnosti, ki so vam na voljo, preden sprejmete končno odločitev.

Pipe za kopalnico si zaslužijo posebno pozornost pri opremljanju

Na stopnjo udobja pa ne vpliva samo večja kopalniška oprema, ampak je udobje v veliki meri prav tako odvisno od elementov, kot so pipe ali armature za kopalnico. Razmislite torej o kombinaciji lastnosti kopalniške pipe, ki bi bila najustreznejša za vas. Kakšen način priprave tople vode oziroma vrsta odpiranja bi vam najbolj ustrezala – enoročno ali dvoročno? Kako močan tlak vode želite? Koliko energije in časa ste pripravljeni nameniti čiščenju oz. vzdrževanju pipe? Vse to so pomembna vprašanja, ki si jih morate zastaviti pred nakupom. Pozornost pa vsekakor posvetite tudi temu, kateri tip estetike pipe bi bil najprimernejši za podobo prostora, kot ste si jo zamislili – izrazito moderen, malce bolj klasičen ali celo rustikalen?

Pipa za tuš

Kakšna naj bo armatura oz. kopalniška pipa za tuš?

Mnogi so prepričani, da je za optimalno udobje še posebej pomembna kakovostna armatura (pipa) za tuš. Danes je tu občutno precej več možnosti kot v preteklosti, še posebej pri nastavkih za tuš. Ti denimo omogočajo masažno funkcijo, različne moči in oblike pršenja itn. Običajen tuš se s tem spremeni v pravo doživetje. Nekateri proizvajalci, kot je npr. Hansgrohe, ponujajo linije, pri katerih je preklapljanje med različnimi funkcijami, ki jih omogoča nastavek za tuš, možno zgolj s pritiskom na gumb. Kopalniška oprema je torej doživela pomembne preobrazbe/nadgradnje, ki so prispevale k izboljšanju celotne uporabniške izkušnje. Moderna kopalniška pipa za tuš v kombinaciji s tehnološko dovršenim nastavkom/ročko za tuš deluje kot nekakšen mini masažni aparat, ki vam pomaga pri razbremenitvi po napornem dnevu in celo pri lajšanju bolečin v mišicah. Za večino uporabnikov je sicer nedvomno najbolj praktična t. i. termostatska pipa za tuš. Ta omogoča, da se vseskozi ohranja želena temperatura vode, ki ste jo nastavili. Tako ne bo nevarnosti, da se prijetno topel tuš, med katerim vaše misli skorajda povsem odplavajo, nenadoma prekine s šokom v obliki curka ledeno mrzle vode.

Kakovostne armature za kopalnico atraktivnega videza in druga oprema

Izjemno raznolika kopalniška oprema, zbrana na enem mestu, ki se lahko pohvali z odličnim razmerjem med ceno in kakovostjo – to je tisto, kar vas čaka, če obiščete kopalniški salon podjetja SOMA d.o.o., ki ga najdete na Viču v Ljubljani. Svojim strankam ponujamo resnično vrhunsko kopalniško opremo, keramične ploščice in dodatke. V ponudbi kopalniške opreme vas seveda čaka še pipa za tuš, kad, umivalnik ali bide v številnih izvedbah. Tako boste zlahka našli zares idealen model zase, ne glede na okus in zahteve. Kopalniška oprema bo z ustreznim vzdrževanjem še vrsto let ostala v brezhibnem stanju. Pri nas po želji dobite še napotke za pravilno čiščenje, ki bo poskrbelo za podaljšanje življenjske dobe in za sijaj. Pomembno je predvsem, da se izogibate uporabi čistil, ki vsebujejo zelo agresivne kemikalije, saj tovrstna čistila postopoma poškodujejo materiale, iz katerih je izdelana kopalniška oprema. Podobno velja za določene čistilne pripomočke, denimo za gobice iz jeklene volne, katerih uporaba hitro privede do prask. Zagotavljamo vam, da vas bo kopalniška oprema, kupljena pri nas, ob upoštevanju osnovnih navodil za primerno vzdrževanje še zelo dolgo navduševala z odlično ohranjenostjo. To je povezano predvsem z dejstvom, da stavimo na najkvalitetnejše proizvajalce. Kopalniška oprema iz ponudbe je med drugim proizvod podjetij, kot so Kolpa San, Vitra, Nord, Hatria, Catalano, Laufen, Keramag, Duravit, Arblu, Novellini, Huber, Grohe, Cisal in Eurorama. Kakovost omenjenih in še mnogih drugih znamk je prepričala že mnoge zadovoljne uporabnike. Naše stranke pa običajno navduši tudi možnost brezplačnega strokovnega svetovanja v našem salonu, ki močno olajša celotni proces opremljanja oziroma obnove.