Elektroinštalacije

Elektromaterial za industrijsko proizvodnjo

Potrebe po različnem elektromaterialu so za nemoteno delovanje industrijske proizvodnje običajno precej velike, s tem pa so seveda povezani tudi vse prej kot zanemarljivi stroški. Naloga, pred katero so postavljeni tisti, ki v določenem podjetju skrbijo za nabavo elektromateriala, je torej najti čim boljše razmerje med kakovostjo in ceno. Ta naloga pa je pogosto precej bolj zahtevna, kot je videti na prvi pogled …

Kako do poceni in kakovostnega elektromateriala za industrijo?

elektromaterialHiter pregled cen daje občutek, da je elektromaterial precej poceni. Povprečni kupec se zato verjetno ne bo ukvarjal z nekaj centi razlike med cenami podobnih izdelkov, vendar pa se lahko teh nekaj centov pri nakupu količin elektromateriala, potrebnih za industrijsko proizvodnjo, hitro spremeni v veliko razliko pri končnem znesku. Navidez precej enostavna rešitev bi sicer bila, da se enostavno nabavi najcenejši elektromaterial, vendar je to lahko precej problematično, če gre za izdelke nepreverjenih proizvajalcev, o katerih kakovosti nismo prepričani. Takšen nakup namreč predstavlja večjo verjetnost okvar in s tem povezanih stroškov, s čimer boste v resnici naredili proračunu podjetja medvedjo uslugo. Obenem pa elektromaterial slabše kakovosti predstavlja potencialno nevarnost za delavce. Precej bolj smiselno je, da izberete preverjenega trgovca, specializiranega za elektromaterial in podobne produkte, ki obenem ponuja tudi količinske popuste, kot redno stranko pa vas oziroma vaše podjetje sčasoma zagotovo čakajo še dodatne ugodnosti.

Redna kontrola varnosti je nujna

Za elektromaterial, ki se uporablja v industriji, je zaradi večje izpostavljenosti ne najbolj optimalnim razmeram še posebej pomemben reden nadzor in preverjanje, ali ustreza potrebnim varnostnim standardom. Večinoma je najbolj smiselno, da se odločite za zaposlitev električarja, v nekaterih podjetjih pa prakticirajo tudi najem zunanjega izvajalca, ki natančno preveri, v kakšnem stanju je elektromaterial, napiše poročilo in po potrebi poskrbi tudi za popravila. Kakorkoli se odločite – pomembno je predvsem, da so kontrole dovolj pogoste.