Dimnik
Dimniki

Dimniki: inox in ostali dimniki – gradnja in montaža dimnika po meri naročnika

Dimniki so navadno zadnja stvar na katero pomislimo pri izbiri ogrevalnega sistema. Na žalost se velikokrat zgodi, da njihovo funkcijo pri ogrevalnem sistemu popolnoma zanemarimo, zato prihaja do napak in potem je potrebna sanacija dimnika. Radi bi poudarili, da je pri gradnji hiše potrebno posebno pozornost nameniti prav pravilni izbiri in gradnji dimnika. Preden se odločimo, kakšen dimnik bomo imeli, je potrebno določiti, katero gorivo bomo uporabljali za kurjavo ter kakšno kurilno napravo bomo imeli. Dimniki zahtevajo posebno skrb in nego. Le ob primernem čiščenju in vzdrževanju bodo kos svoji nalogi.

Dimnik

Gradnja dimnika

Gradnja dimnika ni nekaj, kar bi lahko naredil vsak zidar. Za gradnjo je potrebno najeti strokovnjaka. Le strokovno usposobljen posameznik bo vedel, kakšni dimniki so potrebni za določene kurilne naprave, saj ima vsaka naprava svoje zahteve, potrebno pa je upoštevati tudi višino in položaj dimnika. Dimniki morajo torej biti dobro premišljeni in zasnovani. Projektant izračuna, kakšen mora biti presek dimnika in kakšna višina, da bo zagotovljen optimalen vlek in pravilno delovanje kurilne naprave. Dimniki morajo biti zgrajeni ali montirani kakovostno, morajo biti požarno varni in sanitarno neoporečni. Dimniki inox ali klasični zidani dimniki – vsaka gradnja dimnika ali montaža inox dimnika mora biti izvedena strokovno in ustrezati mora vsem predpisom.

Kakovostni dimniki za vse vrste ogrevalih naprav

Glede na vaš ogrevalni sistem se določi primeren dimnik oziroma njegova velikost in vrsta. Kakor na vseh področjih našega življenja, je tudi na področju dimnikov tehnologija močno napredovala. Sedaj je na voljo razširjena ponudba sodobnih materialov, zato je tudi pri dimnikih izbira večja. Med izredno priljubljenimi in iskanimi so dimniki inox. Tuljava inox dimnika je plinotesna, ima majhno težo, ustrezno velik in idealno okrogel presek, gladko neporozno površino in omogoča enostavno izdelavo ter montažo. Posreduje vse vse lastnosti, ki jih mora imeti sodoben dimnik. Inox dimniki niso občutljivi na krčenje in raztezanje materiala, ki so posledica velikih temperaturnih sprememb. Inox dimniki so izredno kakovostni, saj so cevi za dimnik izdelane iz vrhunskih materialov, in imajo dolgo življenjsko dobo. Če se zanimate za inox dimnike, smo mi pravi naslov za vas.

Dimnikarstvo s tradicijo

V podjetju Dimniki Hočevar vam nudimo visokokakovostne storitve: sanacije dimnika, povrtavanje, novogradnjo, troslojne, montažne dimnike ter prodajo in montažo kaminskih peči. Brez večjih težav lahko poskrbimo tudi za priklop kamina na dimnik. V našem podjetju vam ponujamo tudi brezplačne oglede na objektu, svetujemo vam pri izbiri premera in materiala dimniške tuljave, uredimo tehnično dokumentacijo dimnika, poskrbimo za ureditev soglasij dimnikarskih koncesionarjev. Če se odločite za celostno storitev oziroma izvedbo dimnika na ključ, vam zagotavljamo popolno opravljeno delo in vgradnjo visokokakovostnih materialov, katerih kvaliteta je podprta in dokazana s certifikati. Naše podjetje se lahko pohvali z več kot 2500 postavljenimi dimniki. Imamo ogromno izkušenj pri izvajanju storitev na področju dimnikov. Pri gradnji imamo že več kot dvajsetletno tradicijo in odlične reference slovenskih strank.

Sodobni plinski ogrevalni sistemi zahtevajo sodobne dimnike

V zadnjem času je opaziti porast ogrevalnih naprav na plin. Predvsem je ogrevanje na plin priljubljeno v velikih urbanih naseljih. Dimniki morajo biti zato prilagojeni sistemu ogrevanja. Plin privede do močnega kondenziranja dimne tuljave. Cevi za dimnik za plinsko ogrevanje morajo biti zelo trpežne in zanesljive. Sodobne kurilne peči oddajajo dimne pline z nizko temperaturo, zaradi tega pa je segrevanje dimnika na delovno temperaturo oteženo. Sodobni dimniki, kakršni so dimniki inox, se lahko hitro ogrejejo in ohladijo, so popolnoma plinotesni in odporni na kondenz. Če se zanimate za inox dimnik ali potrebujete sanacijo dimnika, nas kontaktirajte. Z veseljem bomo poskrbeli za vaš dimnik.

eko dimnik

Kakovostne sanacije dimnikov

Poleg gradnje dimnikov vam nudimo tudi sanacijo dimnikov, in sicer: sanacijo dotrajanih dimniških tuljav, vstavljanje tuljav iz nerjaveče pločevine, aluminija ali specialne plastike po evropskih standardih za vrste kurilnih naprav, povrtavanje oziroma vrtanje dimnikov na ustrezno dimenzijo, rušenje dotrajanih dimniških tuljav, podaljšanje dimnikov, izvedba priklopov (priklop kamina na dimnik) itd. S pomočjo sanacije se lahko precej izboljša delovanje dimnika, vam pa prihrani marsikatero nevšečnost. Med priljubljene načine sanacije štejemo sanacijo z inox tuljavo, kjer se v dimnik vstavi cev iz nerjaveče pločevine, ki odpravi težave s kondenzom. Če je vaš dimnik star in dotrajan ali pa ne ustreza več novim standardom, pomeni obnova edini logičen korak pred precej dražjim rušenjem dimnika.

Montažni dimnik

Poleg klasičnih zidanih dimnikov lahko pri nas dobite montažni dimnik, ki je primeren za vse vrste goriv. Ker je zelo lahek, ne potrebuje temelja. V primeru, da montaže na tla ni mogoča ali pa želite, da poteka iz višjega nadstropja, ga lahko montirano na za to primerne konzole. Postavitev montažnega dimnika je hitra, ni pa ga potrebno dodatno izolirati, ometavati ali kakorkoli zaščititi. Montažni dimniki se lahko postavijo tudi nad peč ali nad kamin sredi hiše, tako da je prostor dobro izkoriščen. Montažni dimnik, kakor tudi ostali naši dimniki, zagotavlja požarno varnost in ima za to ustrezno dokumentacijo.