Dimniki
Dimniki

Dimniki – inox dimniki odlična izbira tako za sanacijo kot novogradnje

Inox dimniki se v zadnjih letih vse pogosteje uporabljajo za gradnjo ali obnovo ogrevalnih sistemov. V primerjavi z običajnimi dimniki je inox dimnik namreč izdelan iz trpežnega in kakovostnega materiala, katerega osnovna prednost je odpornost proti rjavenju in kislinam. To pa pomeni, da so inox dimniki varni pred rjavenjem kljub morebitnemu kondenzu in drugim vplivom. Sodoben inox dimnik se hitro ogreje in hitro ohladi ter je neprepusten. Kljub velikim temperaturnim spremembam inox dimniki niso občutljivi na krčenje in raztezanje materiala, vašemu ogrevalnemu sistemu zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, vam pa manj skrbi.

Dimniki Hočevar je družinsko podjetje, ki je specializirano za vse, kar vaši dimniki potrebujejo, pa naj gre za njihovo sanacijo ali adaptacijo. Bili smo tudi prvo podjetje, ki je za sanacijo uporabilo nerjaveče cevi za dimnik. Inox cevi za dimnik zlahka nadomestijo stare in dotrajane dimnike, ki so potrebni obnove.

So pa nerjavni dimniki primerni tudi pri novogradnjah, saj izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja. Pravilno zgrajeni inox dimniki so temelj nemotenega in učinkovitega delovanja ogrevalnega sistema, zato jim moramo še pred gradnjo hiše posvetiti dovolj pozornosti. Cena kasnejše sanacije dimnika bi namreč lahko bila višja, sama sanacija pa bi nam vzela tudi veliko časa. Na pravilno izbiro vpliva odločitev, katero gorivo bomo uporabljali in kakšno kurilno napravo bomo vgradili. Temu vprašanju se je treba posvetiti, še preden začnemo graditi hišo.

Dimniki

Vgradnja inox dimniške cevi – sanacija dotrajanega dimnika

Star in dotrajan dimnik, ki ne deluje, kot bi moral, je lahko tudi izredno nevaren. Zato je pomembno, da v takšnem primeru z obnovo ali sanacijo nikakor ne odlašamo. Najbolj pogost način sanacije je vgradnja inox dimniške cevi v dimnik. Takšna sanacija je hitra in enostavna, predvsem pa cenovno ugodna. Je pa vgradnja inox dimniške cevi možna samo v primeru, da poškodbe niso preobsežne oziroma da dimnik ni preveč dotrajan. Če so poškodbe resnejše, lahko cena sanacije dimnika postane višja, zlasti v primerih, ko je star dimnik treba porušiti in na njegovo mesto postaviti novega.

Z obnovo dimnika nikakor ni dobro odlašati – takoj, ko ugotovite, da vaš dimnik ne deluje, kot bi moral, je čas, da pokličete strokovnjaka. Pri nas vam bomo z veseljem svetovali, nato pa opravili profesionalno montažo ali sanacijo z uporabo inox cevi za dimnik in ostalih elementov. V ponudbi imamo tudi visokokakovostne nerjavne dimnike Scheidel.

Cena novega dimnika odvisna od več dejavnikov

Inox dimniki so najboljša rešitev za novogradnje, saj izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja. Pravilno zgrajeni inox dimniki so temelj nemotenega in učinkovitega delovanja ogrevalnega sistema, zato jim moramo še pred gradnjo hiše posvetiti dovolj pozornosti. Cena kasnejše sanacije dimnika bi namreč lahko bila višja, sama sanacija pa bi nam vzela tudi veliko časa. Zato se je pred gradnjo dobro posvetovati s strokovnjaki.
Ko se odločate za nakup novega dimnika, je cena dimnika vsekakor med pomembnejšimi dejavniki. Vendar pa se je treba zavedati, da je vsak dimnik specifičen, zato se cena dimnika razlikuje od primera do primera. Nanjo vplivajo predvsem dejavniki, kot so vrsta kurilne naprave in vrsta goriva ter material, višina in presek dimniške cevi.

inox dimniki

Inox dimniki Scheidel za varen in topel dom

Dimniki proizvajalca Schiedel so sinonim za tradicijo in kakovost, zato so tudi del naše ponudbe. Podjetje Schiedel se z dimniškimi sistemi ukvarja že vrsto let in je na tem področju vodilni proizvajalec v Sloveniji. Dimniki Scheidel bodo poskrbeli, da bo vaš dom varen in topel. Inox dimnik Scheidel izpolnjujejo vse zahteve sodobnega dimnika ter imajo kar 10-letno garancijo. Inox dimniki Scheidel so univerzalni, zanesljivi in trajni v vseh pogojih obratovanja.

Za varen in topel dom bodo poskrbeli Schiedel Prima plus dimniki, ki so namenjeni predvsem sanaciji dimnikov, troslojno obloženi Schiedel ICS pa so popolnoma prilagojeni montažnemu načinu gradnje.

Troslojni inox dimnik – odlična rešitev za postavitev dimnika izven stavb

Troslojno obloženi montažni nerjaveči dimniki predstavljajo najboljšo rešitev, če želimo dimnik postaviti izven stavbe. Sestavljen je iz primarne notranje inox cevi, toplotne izolacije ter zunanjega inox plašča. Ker je trislojni dimnik toplotno izoliran, ga lahko postavimo tako na zunanji kot na notranji strani hiše. Po zaslugi posebnih stenskih nosilcev lahko dimnik postavimo tudi od prvega nadstropja navzgor. Primeren je za vse vrste goriva in za vse vrste kurilnih naprav. Zaradi serijske izdelave so troslojni dimniki iz inoxa tudi cenovno ugodni ter popolnoma prilagojeni montažnemu načinu gradnje. V njih sta združena sodoben dizajn in vrhunska tehnika, kar se odraža v njihovi uporabnosti in funkcionalnosti.

Sanacija ali novogradnja – inox dimniki predstavljajo pravo izbiro. In mi smo pravi naslov za vas.

Stopite v stik z nami ali pa nas obiščite na spletu. Vabljeni!