Ograje

Inox dimniki

Inox dimniki (trislojni ali enoslojni) – nič več strahu pred mrzlimi dnevi

Inox dimniki ustrezajo najsodobnejšim smernicam na področju ogrevanja, saj gre za visokokakovostne nerjavne dimnike. Nanje prisegamo tudi v podjetju Dimniki Hočevar, saj želimo svojim strankam ponuditi le najboljše. Na voljo so v dveh izvedbah – enoslojni ali trislojni.

 

Klasični ali inox dimniki?

Dimniki inoxSe sprašujete, kakšne so glavne prednosti inox dimnika pred klasičnim, zidanim dimnikom? Ker nam stranke pogosto zastavljajo to vprašanje, smo se odločili, da pripravimo strnjen opis nekaterih bistvenih odlik inox dimnikov. Ena ključnih je vsekakor ugodna cena inox dimnika, kar pa pomeni najmanj dvoje. Ne gre namreč le za to, da je v primerjavi s klasičnim dimnikom cena inox dimnika občutno nižja, ampak bodo nižji tudi vaši stroški ogrevanje, kar pomeni dvojen prihranek. Poleg tega je montaža inox dimnika precej hitrejša in enostavnejša, saj so lažji in fleksibilnejši. Seveda pa je tudi za montažo inox dimnika pomembno, da jo izvede profesionalec, kar bo zagotovilo maksimalno varnost. Prav zaradi neprofesionalne montaže dimnika namreč pogosto prihaja do nesreč, v skrajnih primerih pa celo do smrtnih žrtev. Inox dimniki so primerni tudi za plinasta goriva, namestiti pa jih je mogoče na najrazličnejše objekte. Z njihovo pomočjo lahko tudi enostavno obnovite vaš stari dimnik, ne da bi bilo potrebno rušenje.

 

Trislojni dimnik za optimalno učinkovitost

Trislojni dimniki omogočajo še boljšo izolacijo in močnejši vlek, zato so v večini primerov naša prva izbira. Ne le pri montaži novega dimnika, trislojnim dimnikom dajemo prednost pred enoslojnimi tudi pri sanaciji oziroma adaptaciji že obstoječih dimnikov.

 

Kako izbrati ustrezen premer dimnika?

Ne glede na to, ali se boste odločili za enoslojni ali trislojni dimnik, je potrebna posebna previdnost pri izbiri ustreznih dimenzij, pri čemer je še posebej pomemben premer dimnika. Ustrezen premer dimnika namreč zagotavlja optimalno izolacijo in preprečuje uhajanje plinov, obenem pa omogoča lažje čiščenje oziroma vzdrževanje. Izračun premera dimnika običajno poteka s pomočjo diagramov za dimenzioniranje, v nekaterih primerih pa je potreben tudi računalniški izračun, pri čemer je eden ključnih podatkov, na podlagi katerih se določi ustrezen premer dimnika, vrsta goriva, ki ga nameravate uporabljati. Ker gre za zahtevne izračune, pri katerih je potrebna natančnost ter veliko znanja in izkušenj glede načinov ogrevanja, vam v podjetju Dimniki Hočevar nudimo pomoč pri opravljanju potrebnih meritev oziroma načrtovanju končne podobe vašega novega dimnika.