Keramika Talne obloge

Zunanje ploščice vaših sanj

Po čem se zunanje ploščice razlikujejo od notranjih?

Med zunanje ploščice prištevamo ploščice za teraso, balkon, fasado, obrobo bazena, zunanja stopnišča in druge zunanje prostore. Zunanje ploščice so za razliko od notranjih izpostavljene veliko večjim obremenitvam, zato morajo biti precej trpežnejše. Redno so namreč izpostavljene temperaturnim nihanjem, zmrzali, obrabi, madežem in poškodbam. Prav zato moramo izbrati trdne zunanje ploščice iz kvalitetne keramike, ki bodo lahko kljubovale vsem prej omenjenim dejavnikom.

Protizdrsnost, trdnost in nevpojnost zunanjih ploščic

Za oblaganje teras, balkonov, zunanjih stopnišč in ostalih zunanjih prostorov se najpogosteje uporabljajo t.i. gres ploščice (porcelanogres ali granitogres), ki zaradi svoje sestave in načina obdelave lahko prenesejo velike obremenitve. Pomembno je, da so zunanje ploščice za teraso protizdrsne, saj so sicer v primeru dežja ali snega lahko nevarne. Protizdrsnost označujemo z oznakami R9 – R12. Za zunanjo uporabo se priporočajo ploščice R11, torej tiste z višjo stopnjo protizdrsnosti. Zaradi grobe strukture so včasih malce težje za čiščenje, pa vendar to ne odtehta varnosti, ki jo zagotavljajo pri mokri podlagi. Zunanje ploščice poleg tega ne smejo vpijati vode in madežev, niti iz podlage niti iz zgornje površine. Pravilno izbrane zunanje keramične ploščice bodo prenesle tudi obremenitev velikega števila ljudi.

Estetske zunanje ploščice povsem po vašem okusu

Zunanje ploščice za terasoKer so zunanje keramične ploščice prevlečene z dodatno zaščito, bodo svoj sijaj in lepoto ohranile še vrsto let. Ponudba podjetja zajema široko paleto vzorcev, barv in velikosti, zato smo prepričani, da bo kateri izmed dizajnov tudi po vašem okusu. Če si končni videz zunanjih keramičnih ploščic v vašem prostoru težko zamislite, nas obiščite v našem salonu, kjer bomo s pomočjo 3D programa virtualno poustvarili končni videz izbranih ploščic. Lahko pa se odločite tudi za mozaik, ki je zelo priljubljena dekorativna tehnika v zadnjem času.

Vaši domišljiji lahko s pomočjo zunanjih keramičnih ploščic in mozaikov prepustite prosto pot in ustvarite čudovite dekorativne vzorce, o katerih ste že dolgo sanjarili.