Zastirka iz slame
Zastirke

Zastirka iz slame in bambusa – zaščitimo rastline na vrtu

Zastirka iz slame rastlinski material, pridobljen z organskega ostanka žit, ki ostane po postopku mlatenja žita. Če je izdelana z uporabo žita, ki je dobro omlateno, potem ne obstaja tveganje, da bi na našem vrtu pognalo tudi žito. Poleg zastirke iz slame lahko izbiramo tudi med takšnimi iz bambusa in drugimi vrstami, ki pa imajo skupne cilje. Glavni namen uporabe zastirke iz slame ali bambusa je preprečevanje rasti plevela, z njihovo uporabo pa zagotovimo zadrževanje vode v tleh, preprečujemo zbitost zemlje, rastlinam omogočamo odlične pogoje za rast in razvoj, uporabimo pa jih lahko tudi proti polžem. Kakovostno zastirko iz slame in bambusa pa tudi  smreke boste našli v podjetju EVJ ELEKTROPROM. Uporaba naših zastirk iz slame je namenjena posipanju po vrtovih in travnikih, posujemo pa jih lahko tudi okrog grmovnic. Delujejo proti polžem, izognili pa se bomo tudi rasti plevela. Z zastirko proti polžem bo vaš vrt varen.

zastirka iz bambusa

Zastirka iz bambusa – zaščita vrta pred mrazom

Tako z bambusovo, kot tudi z zastirkami iz slame lahko zaščitimo vrt pred mrazom. Ker gre za organske materiale, našemu vrtu ne bomo škodovali. Z zastirko iz bambusa ali slame si zagotovimo odlično obrambo pred ostrim zimskim mrazom. Lesene zastirke in sekanci so prav tako odlična izbira pri zastiranju vrta. Naj omenimo, da z zagotavljanjem zastirke iz bambusa ali slame pred mrazom zaščitimo tudi majhne organizme, ki se nahajajo v zemlji. Če jih torej namestimo na kompost, bomo poskrbeli, da bodo organizmi tudi v zimskem obdobju kompost počasi pretvarjali v uporabno zemljo. Lesene zastirke, sekance, zastirke iz bambusa in zastirke iz slame si lahko ogledate v ponudbi podjetja EVJ ELEKTROPROM. Za vas smo pripravili ugodno ponudbo, ki jo je vredno izkoristiti. Izberite kakovostne zastirke iz slame.

Zastirka iz slame je povsem ekološka in je naravnega izvora

Zastirka iz slame in drugih podobnih materialov je do okolja prijazna, saj je izdelana z uporabo naravnih materialov. Namesto zastirke iz slame lahko izberemo tudi bambus ali seno oziroma posušeno travo. Tako bodo tla na vrtu ostala vlažna bistveno dlje. V kolikor bomo zastirko uporabili v okolici zelišč, bodo le-ta bistveno bolj čista in zdrava. Ne veste, ali bi izbrali lesene zastirke, sekance oziroma druge naravne materiale? Kontaktirajte strokovnjake v podjetju EVJ ELEKTROPROM.

Zastirka iz slame