Ostalo

Zakaj je priporočljivo uporabljati antiseptično milo

Dezinfekcijsko milo, ki mu z drugimi besedami pravimo tudi antiseptično milo, je odlično zaradi več pomembnih razlogov. V prvi vrsti je dobro, ker hkrati opravi dva zelo pomembna koraka. Medtem ko si z njim umivamo roke, poskrbi, da so le-te po končanem umivanju, tudi ustrezno razkužene. To je pomembno še zlasti v času, ko razsajajo razne bolezni in ko je na pohodu gripa. Tako kot tudi sedaj, ko se celoten svet spopada z neznanim virusom, ki ga znanstveniki še spoznavajo in preučujejo. Ker se virus neizmerno hitro in nevarno širi med ljudmi, moramo biti izredno pozorni in se primerno zaščititi.

Sami lahko namreč v tej situaciji največ naredimo. Lahko poskrbimo, da se ne okužimo in sicer tako, da smo doma in da ne hodimo iz hiše po nepotrebnem. Biti moramo pazljivi tudi pri higieni naših rok. Uporabljati moramo dezinfekcijsko sredstvo za roke, ki nas pri umivanju še dodatno ščitilo pred bakterijami in pred virusi. Le tako se bomo lahko spopadli s tem novim in agresivnim virusom, ki je v Evropo prišel iz Kitajske.

Kje lahko kupimo dezinfekcijsko milo

Dezinfekcijsko milo je na navadno na voljo le v lekarnah in v specializiranih trgovinah. Dejansko so kupci z njim še vedno premalo seznanjeni. V trenutnem obdobju pa ga lahko kupimo tudi preko spleta. Kdor želi svoje dezinfekcijsko milo, lahko v spletni brskalnik vpiše geslo za iskanje in s tem bo našel primerne zadetke. Internetni nakupi postajajo vse bolj domači in vse lažje se izvedejo.

Ali lahko dezinfekcijsko milo uporabimo tudi za pranje zelenjave

Dezinfekcijsko milo je primerno le za umivanje rok ter ostalih delov telesa. Žal ga za umivanje zelenjave ne smemo uporabiti, saj vsebuje tudi snovi, ki niso užitne za človeka. Pri pranju zelenjave se lahko poslužujemo drugačnih razkužil. Takšnih, ki so primerna le za sadje in zelenjavo.

Ker smo v tem obdobju vsi veliko bolj zaskrbljeni in si želimo vso zelenjavo in sadje še toliko bolj temeljito očistiti, je dobro, da si poiščemo informacije, kako dobro razkužiti kupljena živila. Tudi ta so namreč lahko bila v stiku z obolelimi ljudmi. Če se bomo držali vseh navodil, bomo zagotovo lahko brezskrbno uživali kupljeno sadje in zelenjavo.

Kaj namestimo dezinfekcijsko milo

Dezinfekcijsko milo lahko namestimo v domačo kopalnico ali pa poleg lijaka, kjer si pogosto umivamo roke. Pomembno je, da je dezinfekcijsko milo vedno na voljo, ko ga potrebujemo. Postavljeno mora biti na vidno mesto, da ga pri umivanju rok ne pozabimo uporabiti.