Vrtni kamini izdelava
Vrt

Vrtni zunanji kamini Jarc bodo zadovoljili vse potrebe in okuse

Zunanji kamini iz betonaVrtni zunanji kamini iz betona so med ljubitelji jedi z žara na prvem mestu. Le kaj je lepšega od slastno pečene hrane sredi poletnega popoldneva v družbi dobrih prijateljev? Kulinarične poslastice polepšajo preživljanje časa in užitke na vrtu od spomladi do jeseni. Spomladi, ko se prebudijo prvi topli sončni žarki, človek kar hlepi po njih, poleti beži pred njimi v hladno senco, jeseni pa kot martinček lovi zadnje tople žarke. Vrtni kamini so odlična izbira za pripravo hrane na odprtem ognju, saj ima hrana poseben okus, hkrati pa kamin omogoča bolj zdravo pripravo hrane – pečenje hrane na žaru ne zahteva pečenja na maščobi. Pečete lahko na oglju ali kar nad odprtim ognjem ter tako z odličnim okusom presenetite vso družino, ki bo zagotovo navdušena nad postavitvijo zunanjega vrtnega kamina.
Ogenj na vrt prinese življenje, zato je zagotovo vedno dobrodošel. Pod pogojem, da gori v varnem objemu vrtnih kaminov. Ob ognju vam tudi nikoli ne bo dolgčas, saj gre za pojav, ki se venomer spreminja in nikoli ni povsem isti, četudi v kurišče gledamo ure in ure. Ogenj tudi poskrbi za dobro voljo vaših gostov oziroma obiskovalcev ob sproščenem večernem klepetu v poznih spomladanskih in zgodnjih jesenskih večerih ali pa ob sivih pozno jesenskih ali zgodnje pomladanskih popoldnevih. Ogenj v kaminu vam tako omogoča, da boste lahko zunaj na vašem čudovitem vrtu preživeli dosti vreč časa, kot bi ga lahko, če ogenj ne bi gorel.

Vrtni zunanji kamini – sestava

Vrtni kamini so sestavljeni iz podnožja, kurišča in dimnika. Izdelani so iz betona, opeke, gline in pločevine, na spodnjem delo pa ima običajno vrtni betonski kamin prostor za shranjevanje drv in oglja. Nad kuriščem v vrtnem kaminu najdemo tudi rešetko, ki je namenjena pečenju. Če imate na voljo posebne posode, potem lahko jedi pripravite tudi neposredno na gorišču, a tega nikar ne poskušajte z običajnimi posodami. Zunanje vrtne kamine lahko uporabljamo na tako raznolike načine, da se peke nikoli ne boste naveličali.
Če ga boste postavili na premišljeno izbrano mesto, poskrbeli za pravilno in kakovostno gradnjo, ter ga še lepo pobarvali ali kako drugače okrasili, pa je vrtni betonski kamin lahko zelo dekorativen element tvojega vrta. Z dodanim vodnjakom, kakšnim okrasnim stebrom ter klopjo in mizo za uživanje hrane boste lahko na vrtu uživali kadar koli si boste tega zaželeli.

Kakovostna in ugodna izdelava vrtnega kamina v podjetju Jarc

Vrtni kamini izdelavaVrtni kamin lahko postavimo tako, da predstavlja del vrtne kuhinje, velja pa omeniti, da postavitev ni zahtevna, kar pomeni, da zunanji vrtni kamini ne zahtevajo posebnih prostorskih posegov. Ker pa lahko izbirate med različnimi velikostmi vrtnega kamina, se o izbiri, izdelavi in postavitvi pogovorite z našimi strokovnjaki.
V podjetju Jarc bomo z veseljem poskrbeli, da boste z uporabo vrtnega kamina uživali v pripravljeni hrani. Če v vaš dom pogosto vabite goste, potem je postavitev zunanjega vrtnega betonskega kamina prava odločitev. Pri izdelavi vrtnega kamina pa je dobro upoštevati naslednje. Priporočamo vam, da si omislite izdelke, ki se odlikujejo z visoko kakovostjo, saj bodo le takšni izdelki vzdržali ob menjavi nizkih in visokih temperatur, ob raznovrstnih padavinah ter drugih neugodnih vremenskih vplivih. Seveda pa ni vseeno, kako poteka izdelava vrtnega kamina. Pri tem je v prvi vrsti potrebno upoštevati varnost in takoj za tem funkcionalnost. Zagotovo ni nikomur všeč, če se mu dim vali v obraz ali če se ognju zaradi napačne smeri gorenja ni mogoče približati. Poleg pravilne oblike in postavitve vrtnih kaminov je pomembna tudi njihova vzdržljivost, saj res nima smisla, da bi se lotili drage izdelave vrtnega kamina, potem pa bi le-ta hitro propadel.
V podjetju Jarc so na voljo izvrstni vrtni kamini iz betona, ki zdržijo zelo dolgo in so stoodstotno funkcionalni. Vrtni kamini bodo prišli še bolj do izraza, če boste vaš vrt popestrili še z ostalimi izdelki iz betona iz naše ponudbe: vrtni vodnjaki, vrtni lijaki in vrtna korita, katerim vsem je skupna visoka kakovost betona, iz katerega so izdelani.
Pri nas vrtni kamini niso le vrhunske kakovosti, ampak jih lahko dobite po izjemno ugodni ceni. Vabimo vas, da se oglasite pri nas in naše prijazno in usposobljeno osebje vam bo pomagalo, da boste iz naše bogate ponudbe izbrali le tisto najboljše za vaš vrt.

Vrtni kamini so enostavni za čiščenje

Še ena izmed mnogih prednosti zunanjega betonskega vrtnega kamina je ta, da je enostaven za čiščenje. Potrebno je le redno in sprotno odstranjevanje pepela iz zunanjega vrtnega kamina, svetujemo pa vam, da po vsaki peki očistite tudi rešetke in si tako olajšate delo pred naslednjo peko v vrtnem kaminu iz betona. Trdovratna maščoba bi se sicer zažgala na rešetke, zato bi bilo čiščenje zunanjega vrtnega kamina zelo oteženo. Vse, kar si morate zapomniti glede čiščenja vrtnega kamina je, da ga čistite redno. S čiščenjem pepela je seveda nekaj dela, a po drugi strani se vse to poplača z odličnim okusom in posebnim vzdušjem, ki ga lahko pričara le vrtni kamin.