Kuhinja Vrt

Vrtna kuhinja

Vrtna kuhinja – kuhinja na prostem

Vrtna in letna kuhinjaLetna ali vrtna kuhinja povezuje notranjost in zunanjost vašega doma ter vam v toplih poletnih dneh olajša kuhanje. Hkrati lahko kuhinja na prostem v toplih poletnih dneh postane središče družabnega dogajanja. Na naši vrtni zabavi nam omogoča, da se med kuhanjem družimo s prijatelji. Tu so senca, hrana in tako zelo zaželena ohlajena pijača.

Načrtovanja letne kuhinje se lahko lotite vsi, ki imate za to potreben prostor na domačem vrtu. Če je ta dovolj velik, je lahko vrtna kuhinja ločena od hiše in postavljena samostojno kot letni paviljon. Postavitev vrtne kuhinje pa ni omejena le na vrt. Vrtno kuhinjo lahko namreč uredimo tudi na balkonu ali na manjši terasi.

Priporočljivo je, da letno kuhinjo načrtujemo istočasno s hišo in z okolico, saj je običajno povezana z bivalno teraso in vrtom. Če jo načrtujemo istočasno, je zasnovana bolj funkcionalno in estetsko.

Načrtovanje letne kuhinje odvisno od naših želja in potreb

Pri načrtovanju letne kuhinje se je treba najprej vprašati, v kakšne namene jo bomo uporabljali. Od naših pričakovanj je namreč odvisno, kakšno opremo bomo potrebovali. V nasprotju s kuhinjo v hiši je vrtna kuhinja zasnovana bolj preprosto. Vseeno pa moramo pri načrtovanju letne kuhinje paziti, da bomo elemente razporedili tako, da bo kar najbolj funkcionalna.

Velikost vrtne kuhinje je popolnoma odvisna od vaših želja. Manjše kuhinje so zasnovane bolj minimalistično, a kljub temu funkcionalno. V večini so sestavljene iz dveh glavnih elementov, pomivalnega korita in vrtnega žara. Večje vrtne kuhinje pa so sestavljene iz velikega pomivalnega korita, velikega delovnega pulta, vgrajen imajo celo kamin za zunanjo peko in štedilnik. Najpomembnejši element pa je hladilnik.

Vrtna kuhinja je lahko premična ali fiksna. Fiksne so običajno nameščene pod velikimi nadstreški, elementi pa so izdelani iz materialov, ki so dovolj odporni, da ostanejo zunaj tudi pozimi. Premične vrtne kuhinje so primerne zlasti za tiste, ki pozimi kuhinjskim elementom ne morejo nuditi zadostne zaščite, imajo pa dovolj prostora, da jih preko zime pospravijo v suh in pred snegom in vlago zaščiten prostor.

Spremenite svoj vrt v poletno oazo miru in veselja

V podjetju Figura d.o.o. vam nudimo letne kuhinje, izdelane iz kakovostnega in estetsko dovršenega umetnega kamna. Letno kuhinjo si lahko izberete med že obstoječimi kuhinjami v naši ponudbi, lahko pa vam jo izdelamo tudi po naročilu. Vaša vrtna kuhinja bo tako edinstvena, saj bo popolnoma v skladu z vašimi željami in pričakovanji.