aluminijasta vrata
Vrata

Aluminijasta vrata so vrhunsko dovršena sodobna vrata

Aluminijasta vrata so vrhunsko dovršena sodobna vrata

Aluminijasta vrata se vse pogosteje izbirajo kot vhodna vrata za hiše, ki so narejene po najvišjih kakovostnih merilih. Vhodna vrata iz aluminija izpolnjujejo namreč vse zahteve visoko kakovostnega sodobnega izdelka. Narejena so iz aluminija, ki je izredno obstojen material in ki s svojim videzom lepo sovpada z zapovedanimi smernicami sodobne arhitekture. Kakovostno izdelana aluminijasta vrata so zato idealna rešitev za monumentalna poslopja, saj že s svojo pojavnostjo zagotavljajo impresivno predstavitev objekta.

Vhodna vrata iz aluminija so vse pogostejša izbira za sodobno arhitekturo

Aluminij je priljubljen material med sodobnimi arhitekti. Za kovino je zelo lahek, relativno preprosto ga je moč oblikovati, a hkrati ohranja dobre lastnosti kovin, saj je zelo trden in odporen za udarce in ostale mehanske poškodbe. Aluminij je tudi zelo obstojen, ker na zraku ne rjavi. Zaradi svoje dobre vzdržljivosti dolgo časa ohranja svoj videz, ne da bi ga bilo potrebno dodatno vzdrževati. Obenem je to zelo ekološki material, saj ga je moč reciklirati, kar je pomembno za ekološko ozaveščeno generacijo naročnikov. Vse to so lastnosti, zakaj so aluminijasta vrata vse bolj priljubljena med lastniki sodobnih hiš, ki so zasnovane drzneje od klasičnih hiš. Zaradi svojega brezčasnega videza je mogoče aluminijasta vrata učinkovito kombinirati še z drugimi materiali, med katerimi je najbolj opazno steklo. Steklene površine aluminijasta vrata razgiba in popestri, hkrati pa poskrbi za dovolj svetlobe v vhodnem prostoru. Kombinacija sodobnih materialov, v povezavi z odličnim dizajnom in moderno tehnologijo, tako zares ustvarja vrhunska vhodna vrata za hiše.

aluminijasta vrata

Vhodna vrata z obsvetlobo: igra svetlobe in sence

Težava mnogih vhodnih prostorov in predsob je pomanjkanje naravne svetlobe. A čeprav so vhodni prostori načrtovani predvsem kot prehodni prostori, kjer se ne zadržujemo veliko časa, so še vedno prvi prostor, ki ob vstopu v hišo pozdravi tako obiskovalce kot lastnike. Ni potrebno, da ostanejo majhni temačni prehodi v svetlejše bivanjske dele hiše, z nekaj naravne svetlobe se kaj hitro spremenijo v veliko bolj prijeten prostor. Naravno svetlobo lahko v vhodni prostor spustimo na več načinov, ki vhodni prostor še vizualno popestrijo. Vhodna vrata z obsevetlobo in nadsvetlobo so najočitnejša izbira. Obsvetloba je ožja steklena površina ob vhodnih vratih, ki je vizualno in strukturno del vhodnih vrat. Nadsvetloba pa je taka steklena površina nad vhodnimi vrati. Namen vhodnih vrat z obsvetlobo je prav večja prepustnost svetlobe v vhodni prostor, pri čemer lahko obsvetloba služi še kot dekorativni element, ki se smiselno dopolnjuje z vrati. Uporabiti je tako mogoče pesakno steklo, satinirano prozorno steklo ali, v bolj klasičnih izvedbah, vitražne elemente. Najpomembneje je, da vhodna vrata z obsvetlobo delujejo kot zaključena enota, ki se smiselno vključuje v celo zunanjost objekta.

Vhodna vrata s steklom: aluminijasta vrata z dodatnim elementom

Aluminijasta vhodna vrata z obsvetlobo niso edina izvedba aluminijastih vrat v kombinaciji s steklom. Mogočih kombinacij je nešteto: od vhodnih vrat s steklom do različnih izvedb obsvetlob. Ko se odločamo za nova vhodna vrata za hišo, je tako dobro, da naša končna izbira zadovolji tako praktičnemu, kot tudi estetskemu vidiku vhodnih vrat. Po eni strani pazimo, da vhodna vrata s steklom poskrbijo za dovolj dnevne svetlobe v predprostoru, po drugi strani pa naj izbira steklenih elementov za vhodna vrata poskrbi za njihovo estetsko usklajenost, ki se smiselno dopolnjuje s fasado hiše, kot tudi z vso zasnovo prostora pred vhodom.

Moderna alu vrata

Vse bolj tehnološko dovršena vhodna vrata za hiše

Sodobna tehnologija je vse bolj prisotna tudi v načinu gradnje hiš: te postajajo vse bolj “pametne” in s tem znatno olajšajo vsakdanje življenje. Aluminijasta vhodna vrata niso nobena izjema, saj se visoko tehnološke rešitve uporabljajo za zagotavljanje čim varnejšega zaklepanja, ki je hkrati nezapleten za vsakdanjo uporabo. Tako so na voljo aluminijasta vrata, ki imajo na voljo odčitevalec prstnih odtisov, ki delujejo kot zelo oseben ključ. S takim odčitevalcem odpadejo vse skrbi, da bomo kdaj pozabili ključ, saj ga imamo vedno s seboj. Najbolj napredna aluminijasta vhodna vrata imajo vgrajeno celo tehnologijo prepoznavanja obrazov, kar prav tako inovativno poskrbi za brezskrbno odpiranje vrat. Sodobna tehnologija odpiranja vrat se odraža še v sodobnem dizajnu vrat, ki postaja vse bolj izčiščen. Z odčitevalci prstnih odtisov in ostalimi tehnološkimi rešitvami odpiranja vrat postajajo namreč odveč klasične kljuke, ki jih zamenjujejo vertikalna potezala. Potezala se vizualno veliko lepše skladajo s celotno zasnovo vrat, še posebej če govorimo so sodobno oblikovanih aluminijastih vratih.

Diskretno osvetljena aluminijasta vrata pustijo globok vtis

Ob izbiri aluminijastih vrat ne pozabimo še na nočni videz našega vhoda v hišo. Prav tako kot vhodna vrata z obsvetlobo poskrbijo za naravno svetlobo v predprostoru čez dan, je potrebno poskrbeti za zadostno razsvetljavo pred vrati ponoči. Pritajene luči naj bodo diskretno nameščene tako, da bodo čim bolj poudarile lepoto vhodnih vrat, ne da bi pri tem zaslepile obiskovalce. Strokovno razporejena osvetlitev je še posebej učinkovita v kombinaciji s sodobnimi materiali, saj ustvarja vtis brezčasne lepote. Aluminijasta vrata tako tudi ponoči zažarijo v posebni izvedbi in podelijo hiši svojevrsten in neponovljiv videz.