Kovane vratne kljuke
Pohištvo

Vratne kljuke

Vratne kljuke – pri izbiri pomemben tudi videz

Vratne kljuke so zaščitni znak vsakega doma in prav tako predstavljajo vašo osebnost. Večina ljudi se odloči za nakup kljuke že ob nakupu vrat, saj je tja navadno že nameščena. Za tiste, ki želijo vrata opremiti z deli v lastnem slogu, pa kljuka za vrata lahko predstavlja estetski dodatek. Še zlasti ko gre za vhodna vrata.
Glede na stil so vratne kljuke lahko moderne ali klasične. Za vse ljubitelje klasičnega sloga odlično izbiro predstavljajo kovane kljuke za vrata, ki so primerne tako za notranja kot za vhodna vrata. Poleg kovane kljuke se lahko odločite tudi za kljuko iz medenine, aluminija in plastike. Izbira vratnih kljuk je v spletni trgovini Orodjeindom obširna, tako z vidika materiala kot tudi njihove oblike in barve.
Oblika vratne kljuke je lahko enodelna ali dvodelna, glede na tip pa je kljuka lahko na ključ, cilinder ali WC. Širok je tudi nabor barvnih odtenkov: zlata/zlata saten, alu F1 srebrna, krom/krom saten, antik, alu F2 šampanjec, alu F4 bronza in črna.

 

Kovane kljuke za vhodna vrata navdušujejo ljubitelje klasike

Kovane vratne kljukeVratne kljuke iz kovanega železa s svojo rustikalno obliko v klasičnem ali retro videzu nadušujejo predvsem ljubitelje klasike. Ker so pocinkane, so odlično zaščitene proti neprijetnim vremenskim vplivom. Kovane kljuke za vhodna vrata so tako še bolj obstojne, seveda pa jih lahko uporabimo tudi za notranja vrata.
Kljuka za vrata je sestavljena iz dveh delov, iz ročaja in rozete. Rozeta je del na stičišču med samimi vrati in ročajem kljuke in je lahko različnih oblik. Nekatere vratne kljuke so sestavljene iz enega samega kosa, na primer aluminijaste vratne kljuke, medtem ko je takšen način izdelave manj pogost pri kljukah iz ostalih materialov. Modeli kljuk, pri katerih sta rozeta in ročaj ločena, nam omogočajo veliko večjo izbiro, saj lahko med seboj kombiniramo različne modele. Rozete so lahko okrogle, ovalne, pravokotne, z ostrimi ali zaobljenimi robovi, pa tudi gladke, večnivojske in z robovi ali gravurami. Tudi pri samih ročajih lahko izbirate v pestri paleti možnosti.
Pri izbiri kljuke za vhodna vrata igra pomembno vlogo tudi varnost. Pri vhodnih vratih v veliki uporabljamo kombinacijo, ki ima na eni strani klasično in na drugi strani okroglo kljuko. Takšna kombinacija zagotavlja večjo zaščito pred morebitnim nasilnim vstopom v poslopje.

Če so vam všeč kovane kljuke za vhodna vrata, vas bodo zagotovo navdušili tudi rustikalni pohištveni ročaji. Vabljeni k ogledu naše spletne trgovine.