Oprema za dom in vrt

Videonadzorne kamere za popoln nadzor nad objektom

Videonadzorne kamereK varnosti vaše hiše ali poslovnega objekta lahko veliko pripomorejo tudi video nadzorni sistemi, s katerimi lahko natančno nadzorujete, kdo se giblje v bližini stavbe. Z njimi lahko preprečite marsikateri neprijeten dogodek, saj si zlikovci navadno premislijo že ob pogledu na videonadzorne kamere. Če pa do vloma, poškodovanja ali česa podobnega vseeno pride, pa lahko na posnetkih, ki so jih naredile nadzorne kamere, poiščete povzročitelja. Ob tem je seveda nujno, da so videonadzorne kamere oziroma opozorila zanje nameščena v skladu z zakonom. Enako velja za shranjevanje posnetega materiala.

Kakšne nadzorne kamere izbrati?

Izbira videonadzorne kamere je odvisna predvsem od tega, kakšen video nadzorni sistem sploh potrebujete oziroma kaj pričakujete od njega. Če je vaš namen le spremljati neko dogajanje, na primer okrog poslopja, potem je dovolj, da namestite relativno enostavne črno-bele videonadzorne kamere, je pa res, da se z današnjo tehnologijo izključno črno-bele kamere praktično ne uporabljajo več, saj sodobne dnevno-nočne barvne kamere omogočajo avtomatski preklop na črno-belo, ko je svetlobe manj. Večina novejših kamer ima vgrajen tudi senzor gibanja ter in mehanski IR filter. V sam vrh pa po kakovosti in uporabnosti sodijo analogne videonadzorne kamere ADS. Za nasvet pri izbiri kamere on ostale varovalne opreme se obrnite na strokovnjake v podjetju Mobicom. Pri nas bomo poskrbeli, da bo vaš do ali poslovni objekt vedno varen.

Zakonske določbe pri uporabi videonadzorne kamere

Med najpomembnejše zakonske določbe spada ta, da fizične osebe ne smejo snemati javnih površin. Če torej nameščate nadzorne kamere, lahko te pokrivajo le vaš dovoz, ne pa tudi javne ceste ali parkirišča. Za javni in zasebno sektor pa velja, da morajo biti tisti, ki se zadržujejo v objektu ali njegovi bližini, na videonadzorne kamere jasno opozorjeni, in sicer z opozorilom na vidnem mestu, na katerem mora biti zapisana tudi telefonska številka in ime tistega, ki nadzor izvaja. Obiskovalci morajo namreč imeti možnost, da se pozanimajo, kje in kako dolgo se shranjujejo posnetki, ki jih pridobi video nadzorni sistem.

Imate vprašanje? Obrnite se na podjetje Mobicom – telefonska številka: (01) 561 01 50.