Vhodna vrata

Varen in preprost način zaklepanja doma

Vhodna vrata predstavljajo zaščito našemu domu, zato je način odklepanja vhodnih vrat s prstnim odtisom svetovna inovacija, ki navdušuje vse več lastnikov hiš. Temelji na uporabi pametne tehnologije, ki praktična, preprosta za uporabo, predvsem pa varna. Ob takšnem sodobnem načinu zaklepanja doma je razmišljanje o ključih povsem preživeto.

Čitalnik prstnih odtisov deluje tako, da že nežen dotik ploščice na vratih nemudoma prepozna lastnika. Samodejno se izvleče potezalo, ki sočasno tudi razsvetli okolico in vhodna vrata se nemudoma odklenejo. Ob vstopu lastnika v hišo, se elegantno potezalo vrne na prvotno mesto, kar pomeni, da je povsem nevidno. Vhodna vrata se za lastnikom avtomatsko zaklenejo. Vzmetni mehanizem je povsem neodvisen od vira napajanja in nemoteno deluje tudi v primeru izpada energije.

Še ena pomembna prednost sodobnih elektronskih sistemov zaklepanja je tudi njihova daljša življenjska doba, saj za razliko od klasičnih ključavnic, pri elektronskih ne prihaja do obrabe mehanskih delov. Varnost takšnega pametnega načina zaklepanja vhodnih vrat je izredno visoka, kar 1.000-krat bolj varna v primerjavi z odklepanjem vhodnih vrat s 4-mestno varnostno kodo. Verjetnost zlorabe čitalnika prstnih odtisov je namreč minimalna, če jo tudi številčno ponazorimo, zgolj 1 : 10.000.000.