Usnjene sedežne garniture
Sedežne garniture

Usnjene sedežne garniture in fotelji ter možnosti materialov

Usnjene sedežne garniture so le ena izmed možnosti, ki so vam na voljo. Kakovostna sedežna garnitura je lahko namreč danes izdelana iz najrazličnejših materialov, ne le iz usnja. Ker gre za kos pohištva, ki ga nameravate najverjetneje uporabljati kar nekaj časa, je zelo pomembno, da si ob nakupu vzamete čas in dobro razmislite o optimalni kombinaciji lastnosti, ki bo ustrezala vašim navadam oziroma življenjskemu slogu. Ena najpomembnejših odločitev je zagotovo povezana prav z izbiro materiala. Katere so torej različice poleg usnjene sedežne garniture in kaj vse je smiselno upoštevati, ko razmišljate o tem, kateremu materialu dati prednost?

Usnjene sedežne garniture

Kateri materiali se lahko kosajo s trpežnostjo usnjene sedežne garniture?

Tisto, kar večino najbolj zanima pri nakupu, je zagotovo to, kako trpežen je posamezni material. Na prvi pogled se morda zdi, da so usnjene sedežne garniture v tem pogledu kategorija zase in da se drugi materiali ne morejo zares kosati s trpežnostjo usnja, vendar gre tu večinoma zgolj za predsodek. Odličen dokaz za to so modeli, prekriti z blagom oz. tkanino, ki predstavljajo pomemben del ponudbe v salonih pohištva Maros. Gre za opremo priznanih proizvajalcev, kot so Natuzzi, Flou, Calligaris, Tonin Casa, Selva in Pressotto. Pri izdelavi je uporabljena najkakovostnejša, izredno trpežna tkanina, ki se zlahka kosa z usnjem. Tako boste pri nas tudi tisti, ki morda niste najbolj navdušeni nad izbiro usnjene sedežne garniture – iz pravega ali umetnega usnja –, zlahka našli kvaliteten kos pohištva za svojo dnevno sobo, ki bo celo po več letih od nakupa praktično nespremenjen, tako vizualno kot pri zagotavljanju udobja. Če iščete resnično vrhunsko kakovost, torej ni nujno, da se omejite izključno na usnjene sedežne garniture, ampak je smiselno, da hkrati preverite še našo ponudbo oblazinjenega pohištva. Podobno velja za tiste, ki vas morda zanimajo dvosedi, fotelji ali počivalniki. Pomembna prednost kakovostnega blaga v primerjavi usnjem je, da ni tveganja za nastajanje razpok oz. za poškodbe s kremplji – to je denimo razlog, zaradi katerega se usnje odsvetuje za stanovanja, kjer bivajo mačke. V takšnih primerih je vsekakor bolje dati prednost tkanini. Podobno pa velja tudi za domove z majhnimi otroki, ki mimogrede pustijo odtise rok na usnju. Nasploh sicer velja, da je vzdrževanje tkanine v primerjavi z usnjem praviloma enostavnejše. Pri usnju so npr. potrebni premazi z zaščitno kremo, poleg tega pa morate biti zelo pazljivi pri izbiri čistilnega sredstva za nego usnja. Če uporabite čistilo, ki vsebuje agresivne sestavine, kot sta denimo aceton ali alkohol, se namreč usnje zlahka (nepopravljivo) poškodujete. Pri razmišljanju o tem, kateri material izbrati (pravo ali umetno usnje, tkanina itn.), morate torej dobro preučiti prednosti in slabosti različnih opcij.

Sedežne garniture v obliki U vam zagotavljajo obilo prostora

Seveda pa izbira materiala še zdaleč ni edina pomembna odločitev, ki vas čaka pri nakupu. Med drugim je nujno, da izberete najustreznejšo postavitev za svoj dom oz. za dnevno sobo. Najpogostejša izbira je kotna postavitev, če želite še nekaj dodatnega prostora oziroma površine za sedenje/počitek, pa vam priporočamo, da razmislite o izbiri sedežne garniture v obliki U. Ta je še malce prostornejša, zato je kot nalašč za velike družine, za katere običajna kotna postavitev ne bi bila dovolj. Sedežne garniture v obliki U so obenem izjemno vizualno zanimive in moderne. V prostoru pričarajo občutek luksuzne opremljenosti. Priljubljenost sedežne garniture v obliki U je zato povezana tako z njeno praktičnostjo kot z estetskim vidikom.

Sedežne garniture s posteljno funkcijo

2 v 1: sedežne garniture s posteljno funkcijo so kot nalašč za garsonjere

Za manjša stanovanje, še posebej za garsonjere, je zelo priporočljivo t. i. multifunkcijsko pohištvo, kot so denimo sedežne garniture s posteljno funkcijo. Tovrstno pohištvo je mogoče uporabljati za različne namene, odvisno od dela dneva, s čimer prihranite kar nekaj dragocenega prostora. Za sedežne garniture s posteljno funkcijo je še posebno priporočljiva izbira tkanine oziroma blaga, saj bi bilo lahko usnje za spanje nekoliko prehladno. Seveda pa sedežne garniture s posteljno funkcijo ne pridejo v poštev le za manjše domove, ampak so hkrati  izredno praktična izbira za vse, ki imate večkrat goste, ki pri vas ostanejo čez noč.

Sedežne garniture z ležiščem in predalom so še posebej praktične

Še korak dlje, ko gre za večfunkcijsko pohištvo, pa predstavljajo sedežne garniture z ležiščem in predalom. Te namreč združujejo kar tri osnovne možnosti uporabe: sedežne garniture z ležiščem in predalom lahko podnevi uporabljate za sproščanje in druženje, ponoči za počitek, hkrati pa s tem pridobite dodatni shranjevalni prostor. V ponudbi salonov Maros vas med drugim čakajo tudi kvalitetne sedežne garniture z ležiščem in predalom. Verjamemo, da se v našem prodajnem programu najde zares idealna rešitev za najrazličnejše potrebe in želje. Poleg raznolike in kakovostne ponudbe nas odlikujejo kratki dobavni roki, kar velja še posebno za tiste modele, ki so del stalne zaloge. Obenem pa strankam ponujamo možnost individualnega strokovnega svetovanja za lažjo izbiro resnično najustreznejše notranje opreme za vaš dom.