Ogrevanje in hlajenje

Toplozračni kamini omogočajo prijetno in funkcionalno ogrevanje prostora

Če iščete rešitev za hitro, kakovostno, funkcionalno in resnično prijetno ogrevanje vašega doma, potem so toplozračni kamini prava izbira. Toplozračni vgradni kamini z naravnim ali s spodbujenim kroženjem toplega zraka prostor segrejejo prej kot v eni uri, zrak, ki ga segrevajo, pa lahko s pomočjo ventilatorjev pošiljajo po ceveh tudi v druge prostore.

Kamin na drvaToplozračni kamini so v osnovi sestavljeni iz kaminskega kurišča za steklenimi vratci in kaminskega vložka, ki je pravzaprav nepogrešljivi del kamina. Kaminski vložek kaminu zagotavlja veliko večji izkoristek in omogoča hkratno reguliranje dovoda zraka in odvoda v dimnik. Toplota ognja tako seva skozi vratca, zrak pa se ogreva tudi okoli vložka. Topel zrak se nato naravno ali s pomočjo ventilatorja izpihuje preko rešetk v prostor. Podjetje Eximma vam predstavlja odličen patentiran ventilatorski sistem Multifuoco, ki omogoča izpih toplega zraka pri tleh ter enakomernejšo in bolj naravno porazdelitev toplote v različnih prostorih.

Toplozračni kamin na drva – sodoben in popoln vir ogrevanja

Toplozračni kamini na drva, ki vam jih ponuja podjetje Eximma, predstavljajo sodoben in popoln vir ogrevanja. Toplozračni vgradni kamini na drva po zaslugi odličnih lastnosti lesa še vedno veljajo za najbolj priljubljen način ogrevanja. Les je namreč še vedno relativno poceni, poleg tega pa je kot naravni material in obnovljivi vir energije prijazen do okolja. Kot kurivo lahko uporabljamo tako lesena polena kot tudi vse bolj priljubljene pelete – lesene palčke, stisnjene pod visokim pritiskom.

Kamin na drva lahko namesto kurilnega olja ali plina uporabite tudi za centralno ogrevanje. Kamin na drva bo tako ogreval vaš dom, hkrati pa bo služil za pripravo sanitarne vode. Ustrezno izbrani ogrevalni sistem, kakovostna vgradnja in redno vzdrževanje bodo pripomogli, da bo ogrevanje vašega doma še bolj varčno in učinkovito.

Toplozračni kaminiVabimo vas k ogledu naše spletne strani, kjer si lahko ogledate preko 50 različnih vrst kaminskih vložkov priznanih evropskih proizvajalcev Ruegg, Piazzetta, MCZ in Montegrappa. Vsi kaminski vložki izpolnjujejo varnostne standarde in zahteve po varovanju okolja, kakovosti, optimalnem izgorevanju ter oddajanju maksimalne toplote ob minimalni porabi kuriva.

Naj vam toplozračni kamini na drva pričarajo toplino, romantiko in domačnost, predvsem pa prihranek v denarnici. Vabljeni!