toplotna črpalka
Ogrevanje in hlajenje Toplotne črpalke

Vse o montaži, priklopu in izkoristku toplotne črpalke zemlja voda

 

Toplotna črpalka zemlja voda deluje na dva možna načina. Toplotna črpalka zemlja voda ima lahko geosondo v veliki globini. Toplotna črpalka zemlja voda tako črpa toploto, ki je uskladiščena v kamninah globoko v zemlji. Montaža toplotne črpalke poteka tako, da strokovnjak določi, na kateri globini bo omenjena geosonda postavljena. Ta točka je lahko tudi nekaj sto metrov pod zemeljskim površjem, saj se montaža toplotne črpalke v tem primeru razlikuje od zemljišča do zemljišča. V našem podjetju vam radi razložimo vse o toplotnih črpalkah. Če vas zanimata priklop toplotne črpalke ali izkoristek toplotne črpalke, smo vam na razpolago z vsemi informacijami.

toplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka zemlja voda tudi takoj pod površjem

Drugi način montaže toplotne črpalke, ki toploto črpa iz zemlje, pa je takoj pod zemeljskim površjem. Tovrstna toplotna črpalka zemlja voda črpa toploto s pomočjo zemeljskih kolektorjev. Prednost tovrstne toplotne črpalke je v tem, da ni potrebno izvesti globoke in drage vrtine (kolektorje se vstavi le kak meter pod zemeljsko površje). Na drugi strani pa mora biti zemljišče dovolj veliko, da se vgradi zadostno število kolektorjev. V vsakem primeru je montaža tovrstne toplotne črpalke priporočljiva, saj gre za zelo kvalitetno alternativo: izkoristek te toplotne črpalke je v obeh primerih velik.

montaža toplotne črpalke

Montaža toplotne črpalke ob pravi podpori poteka gladko

Ko se enkrat odločite za priklop toplotne črpalke, je dobro, da si omislite primernega izvajalca. Ta vam bo razkril vse relevantne informacije o denimo subvencijah za toplotne črpalke in vam nasploh povedal vse o toplotnih črpalkah, kar morate vedeti, da se boste lahko primerno odločili in vgradili res tisto, kar bo najbolj usklajeno z vašimi željami in pričakovanji. V našem podjetju vam tovrstno podporo seveda z veseljem nudimo, saj verjamemo, da si vsaka stranka zasluži celovito in popolno obravnavo, ki jo pripelje do maksimalnega zadovoljstva oziroma optimalnega rezultata.