Ograje

Toplotna izolacija

Toplotna izolacija, ki je lahko zunanja ali notranja izolacija, mora biti izvedena premišljeno, z upoštevanjem specifik določenega objekta. Z izbiro ustrezne toplotne izolacije se izognemo potrebi po kasnejših sanacijah, ki seveda pomenijo tudi dodatne stroške. Večina investitorjev se zaveda, kako pomembna je kakovostna toplotna izolacija fasade, po drugi strani pa še vedno večkrat pozabljamo, da ima zelo pomembno vlogo tudi izolacija temelja oziroma izolacija temeljne plošče. To večinoma ni le toplotna izolacija, ampak izolacija temelja vključuje tudi zaščito pred vdori vode (t. i. hidroizolacija), ki lahko povzročijo precejšnjo škodo.

Toplotna izolacija temeljaizolacija ravne strehe

Premišljena toplotna izolacija za nižje stroške in udobnejše bivanje

S skrbnim in strokovnim načrtovanjem toplotne izolacije močno zmanjšamo energetske izgube in s tem zagotovimo tudi občuten finančni prihranek. Objekti, kjer je toplotna izolacija izvedena profesionalno in z uporabo materialov, ki so kos tudi najzahtevnejšim nalogam, so mnogo udobnejši za bivanje kot tisti objekti, kjer je bila toplotna izolacija izvedena površno. Izbira manj kakovostnih izolacijskih materialov je nekaj, kar boste na dolgi rok zagotovo obžalovali. Pri gradnji objektov je namreč treba imeti v mislih dolgoročne rešitve namesto začasnih. Z uporabo vrhunskih izolacijskih materialov, kamor zagotovo sodijo izolacijske plošče FIBRANxps, ne morete zgrešiti. Poleg izolacije fasade in temeljev je pogosto smiselna tudi toplotna izolacija podstrešja, posebno pozornost pa si zasluži tudi izolacija ravne strehe, tako klasične kot obrnjene. Izolacija ravne strehe mora biti vedno prilagojena njeni namembnosti, zato je nujno, da se pred začetkom izvedbe projekta posvetujete s strokovnjakom. Ta bo upošteval specifike vašega primera in poiskal najustreznejšo rešitev za vas.

Kdaj pride v poštev notranja izolacija?

Notranja izolacija je smiselna povsod tam, kjer je potrebno vzdrževanje konstantne temperature, ki je zelo natančno določena, denimo v prostorih, kot je hladilnica. Poleg tega je takšna izolacija smiselna tudi v prostorih, ki so v uporabi le občasno, zato praktično ni koristi od akumulirane toplote. Notranja izolacija pa seveda pride v poštev tudi takrat, ko želimo dodatno izolirati prostore, ki si delijo stene z neogrevanimi prostori ali z zunanjostjo. Pri večstanovanjskih objektih se ne morete odločiti za posege z zunanje strani oziroma na fasadi, zato je v takšnih situacijah zelo praktična rešitev izolacija notranjih sten. Pogosto je udobje, ki ga dosežemo s tovrstno izolacijo, celo višje kot pri zunanje izoliranih objektih, kljub ohranjanju enake temperature zraka. Izolacijske plošče pa lahko seveda nato prekrijete z ometom ali z mavčnimi ploščami, kar poskrbi tudi za želeno estetiko prostorov.