toplotna črpalka
Ogrevanje in hlajenje Toplotne črpalke

Toplotna črpalka za centralno ogrevanje

Toplotna črpalka za centralno ogrevanje je naprava, za katero se odloča vse več ljudi. Centralno ogrevanje s toplotno črpalko ima namreč ogromno prednosti v primerjavi s klasičnimi oblikami ogrevanja, predvsem z uporabo fosilnih goriv. Najpomembnejši prednosti sta zagotovo prihranek in dejstvo, da je centralno ogrevanje s toplotno črpalko okolju prijazna rešitev. Še posebej razširjeno je postalo centralno ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda. Seveda pa centralno ogrevanje prostorov s toplotno črpalko (zrak voda idr.) ni edina možnost – če se odločite tudi za ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko, bodo prihranki še večji!

Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje vseh objektov

Ena najbolj priljubljenih rešitev je toplotna črpalka zrak voda za centralno radiatorsko ogrevanje. To je lahko visokotemperaturna ali nizkotemperaturna toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje. Nizkotemperaturna toplotna črpalka zrak voda za centralno radiatorsko ogrevanje je primerna za novogradnje, kjer se uporabljajo nizkotemperaturni radiatorji za centralno ogrevanje, medtem ko visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje omogoči sanacijo starejših objektov – v teh primerih visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda za centralno radiatorsko ogrevanje prinese dolgoročne prihranke, zato se sanacija vsekakor splača. Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je mnogo cenejše in okolju bolj prijazno kot denimo uporaba kurilnega olja. Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje pride v poštev v praktično vseh objektih. Poleg tega je toplotna črpalka zrak voda za centralno radiatorsko ogrevanje cenovno zelo dostopna opcija, njena montaža pa je hitra in enostavna.

toplotna črpalka

Katera toplotna črpalka za centralno ogrevanje je najboljša izbira?

Vas zanima toplotna črpalka za centralno ogrevanje, ki pa ni radiatorsko? Centralno ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je možno tudi, če gre za objekt, kjer ste se namesto za radiatorsko odločili za talno, stensko ali stropno centralno ogrevanje. Toplotna črpalka za centralno ogrevanje je v tem primeru seveda nizkotemperaturna. Če niste povsem prepričani, katera toplotna črpalka za centralno ogrevanje bi bila v vaših specifičnih okoliščinah najbolj smiselna, vam v podjetju Elektroprom z veseljem priskočimo na pomoč s strokovnim nasvetom. Pravi naslov pa smo tudi za vse, ki se zanimate za ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko. Vsaka toplotna črpalka za centralno ogrevanje iz naše ponudbe se lahko pohvali z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo. Če želite, da bo toplotna črpalka za centralno ogrevanje nadpovprečno učinkovita, njena cena pa bo ugodna, morate vsekakor preveriti našo ponudbo. Na voljo smo vam za vse dodatne informacije, vezane na ugodno centralno ogrevanje stanovanja (radiatorsko centralno ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda idr.) ter ogrevanje sanitarne vode s toplotno črpalko. Vabljeni!

centralno ogrevanje