Vsre za streho
Strešna kritina

Strehe in kritine – na enem mestu najdemo vse za strehe

Streha predstavlja zunanji zaščitni sloj vsakega objekta, katerega najpomembnejša naloga je preprečevanje vdora vode, snega, vetra in toplote v objekt ter preprečevanje mehanskih poškodb ostrešja. Katero vrsto strehe izbrati ni enostavno vprašanje, saj je potrebno pri tem upoštevati mnoge dejavnike. Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali pa preprosto stara streha zahteva obnovo oziroma sanacijo, se moramo zavedati, da je ponudba vseh izdelkov za strehe na trgu pestra, zato je v prvi vrsti potrebno upoštevati naklon in obliko ostrešja ter vsekakor tudi značilnosti podnebja, v katerem se nahaja objekt. Prav tako je na trgu veliko število proizvajalcev, ki ponujajo vse za strehe, zato je pomembno, da izbrana streha ustreza vsem varnostnim predpisom na tem področju, pozabiti pa ne smemo niti na arhitekturne značilnosti objekta in na estetska merila, ki smo si jih zastavili sami. Streha je lahko izdelana iz pločevine, opeke, vlaknocementa, betona, naravnega kamna ali lesa, vendar pa se različni materiali v različnih vremenskih razmerah različno obnesejo. Med najbolj priljubljenimi je danes pločevinasta strešna kritina, ki nam ponuja vse, kar pričakujemo od dobre strehe. Odlično se obnese tako v vročem poletnem vremenu, kot tudi v hladni zimi, poleg tega pa lahko s pločevinasto kritino prekrijemo različne naklone. Pri pločevinastih strešnih kritinah imamo možnost izbire med trapezem in ravnimi strešniki, na voljo pa so tudi različne debeline. Ker je pločevinasta streha lahka, ojačitev podstrešja pred vgradnjo ni potrebna. Pri izbiri najprimernejše strehe danes izbiramo tudi med različnimi barvami, čeprav na področju Slovenije še vedno najpogosteje srečujemo rdeče ali rjave kritine. Preden izberemo želeno barvo vedno preverimo, kakšna je likovna podobna bližnje in daljne okolice, saj bi se kritina morala lepo podati v okolico in iz nje ne preveč izstopati. Vse za strehe vam na enem mestu nudimo v podjetju Metrapan. Naš prodajni program obsega vse vrste pločevinastih strešnih in fasadnih panelov z izolacijo (poliuretan, mineralna volna,..) ali brez, v različnih barvah, oblikah in dimenzijah. Našim strankam zagotavljamo celovito ponudbo že 39 let, zato smo kos še tako zahtevnim projektom, ki se jih vedno lotimo z velikim veseljem.

Strešne kritine

Zakaj izbrati pločevinasto streho z izolacijo?

Ali ste vedeli, da je pločevinasta streha z izolacijo med najpriljubljenejšimi ta hip? Nudi nam namreč ogromno prednosti. Znana je po svoji izjemni odpornosti, ki jo je težko primerjati s čim drugim, številni preizkusi pa so pokazali, da odlično kljubuje prav vsem vremenskim pogojem, tudi najtežjim; kos je dežju, snegu, vetru ter vsem temperaturnim spremembam. Nudi nam vse, kar pričakujemo od strehe. Življenjska doba kvalitetne pločevinaste strehe z izolacijo traja od 40 do 70 let, odvisno od kvalitete materialov in izvedbe. Izbrati je potrebno le nekakovostnejše materiale. Poleg tega je pločevinasta kritina znana po svoji odlični energetski učinkovitosti, s čimer prispeva k znižanim stroškom električne energije in nam na tak način omogoča velike mesečne prihranke. V Sloveniji se vse pogosteje srečujemo z naravnimi nesrečami, vendar pločevinasta kritina kljubuje tudi večini izmed njih. V kolikor vanjo udari strela, so skrbi povsem odveč, saj je negorljiva, zato je stopnja varnosti pri tej strehi izjemno visoka. V kolikor se odločate za obnovo ali se ukvarjate z novogradnjo, lahko izberete pločevinasto streho z izolacijo, primerno za različne vrste zgradb in na voljo v različnih izvedbah, ki bodo poskrbele za privlačen videz. Možnih je več naklonov, zato je primerna tako za poševne, kot tudi za ravne strehe. Vsi materiali za izdelavo strehe naj bodo kvalitetni, ne pozabimo pa na strokovno izvedbo, s katero bomo zmanjšali potrebo po pogosti sanaciji. V podjetju Metrapan našim strankam nudimo kvalitetne klasične pločevinaste strehe z izolacijo ter ravne pločevinaste strehe z izolacijo (za pohodne površine in zelene strešne vrtove), vse materiale in izdelavo (ravne strehe ali pločevinaste strehe z naklonom) pa prilagodimo namembnosti.

Vsre za streho

Izbira obrobe po vaši meri!

Se zanimate za izdelavo pločevinaste strehe? Pri nas vam poleg standardnega programa pločevinastih obrob nudimo možnost izdelave v skladu z vašimi željami in potrebami, pri čimer imate možnost izbire med različnimi barvami in materiali, pri krivljenju pa vedno uporabljamo le najbolj vrhunske stroje. Izdelamo vam lahko slemena, odkapne obrobe, snegolove, žlebove, vetrne obrobe, žlote, čope, šare in zidne obrobe, skratka vse, kar si želite. Strankam se vedno prilagajamo v največji možni meri, v vsakem primeru pa vam zagotavljamo dostopne cene, hitre roke izdelave ter kvalitetno izvedbo. Da bi lažje izbrali kritino, ki bi najbolj ustrezala tako vam, kot tudi vašemu objektu, obiščite našo spletno stran ali pa nas kontaktirajte, saj vam bomo z veseljem svetovali po svojih najboljših močeh.