Vrt

Steklenjak – postavitev steklenjaka za celoletno gojenje zelenjave in cvetja

SteklenjakSteklenjak je rastlinjak, v katerem lahko zelenjavo, sadje in cvetje gojite skozi vse leto. Vrtni steklenjaki so najbolj primerni za gojenje kaktusov, tropskih rastlin in agrumov. Sadike, vzgojene v steklenjakih, pa lahko pozneje presadite na prosto ali kam drugam. Steklenjak je danes precej priljubljen, saj si vedno več ljudi želi pridelovati domačo in zdravo zelenjavo. Poleg tega pa pridelovanje lastne zelenjave prinaša tudi velike prihranke. Vrtni steklenjaki so obenem primerni za vzgojo plazilcev.

Vrtni steklenjaki podjetja RAR novi d.o.o. so trpežni, odlikuje jih dober izkoristek toplote, njihova konstrukcija pa ima veliko nosilnost, saj je ogrodje izdelano iz aluminija. Vsak steklenjak je pokrit s steklom, polikarbonatom ali pa njuno kombinacijo. Polikarbonatna kritina je najbolj primerna za streho steklenjaka, saj je polikarbonat zelo odporen proti toči. Stene steklenjaka pa so lahko iz polikarbonatnih plošč ali stekla. Kupite lahko zgolj konstrukcijo ali pa zraven vzamete še kritino.

Postavitev steklenjaka ne potrebuje posebnih temeljev

Steklenjak je torej odlična rešitev tako za tiste, ki se z vrtnarjenjem ukvarjate ljubiteljsko, kot za tiste, ki ste se pridelave zelenjave lotili resno. Vsekakor pa vas bo razveselilo, da postavitev steklenjaka ne zahteva posebnih temeljev. Postavite ga lahko na vrt ali na teraso kot prostostoječo konstrukcijo ali pa ga postavite ob steno. Vrtni steklenjaki, ki so naslonjeni ob steno, so še posebej primerni za vzgojo mladih rastlin, saj je stena odličen izolator.

Še preden se odločite za postavitev steklenjaka, pa vam v našem podjetju svetujemo, da se o gojenju rastlin dobro pozanimate. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da boste ostali brez pridelka. Če želite gojiti najzahtevnejše rastline skozi vse leto, boste za takšen steklenjak potrebovali malce več notranje opreme, denimo sistem za dodatno ogrevanje, dodatna svetila, senčila in ventilatorje. Priporočamo, da vašemu steklenjaku zagotovite tudi redno zračenje, ki je ključnega pomena za uspevanje vaših rastlin.

Bivalni prostor kot steklenjak – zimski vrt

Vrtni steklenjaki so idealni tudi kot bivalni prostor – steklenjak namreč odlično deluje tudi kot zimski vrt. Izredno svetel prostor lahko ogrevamo in prezračujemo, zato je idealen tako za gojenje sobnih rastlin kot tudi zelenjave. Naši steklenjaki za zimski vrt so izdelani iz aluminijastih profilov, brez toplotnega mostu, sestavite pa jih lahko kar sami s pomočjo montažnega kataloga.

Postavitev steklenjaka bo zagotovo najboljša odločitev za vaš vrt. Izberite kakovosten steklenjak RAR. Vabljeni na našo spletno stran!

RAR novi d.o.o.
Stegne 15, 1000 Ljubljana
Telefon: 041 741 763
Email: info@rastlinjak.si